Trump-administrasjonen støtter en lov som stanser bistanden til palestinerne

Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. (Foto: Facebook)
Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. (Foto: Facebook)

Trump-administrasjonen støtter en ny lovgivning som vil stanse amerikansk bistand til de palestinske selvstyremyndighetene, inntil de endrer sin praksis med å belønne palestinere som dreper amerikanere og israelere, skriver Yedioth Ahronot.

Det amerikanske Utenriksdepartementet sier forslaget har «stor støtte» hos Trump-administrasjonen. Utenriksdepartementet sier president Donald Trump skal ha tatt opp temaet i sitt møte med palestinernes president Mahmoud Abbas i mai.

– Fred kan aldri slå rot i et miljø hvor vold blir tolerert, finansiert og belønnet, sa Trump til Abbas etter at de to presidentene hadde møttes i Betlehem.

Den nye loven er oppkalt etter Taylor Force, en amerikanske student som ble knivstukket og drept av en palestinsk terrorist i Tel Aviv. Force var på ferie i Israel. Det amerikanske senatets utenrikskomité godkjente lovforslaget i august.

De siste fire årene har palestinske selvstyremyndigheter brukt ti milliarder kroner på økonomisk belønning til fanger (mange av dem dømt for terror).

Den amerikanske studenten Taylor Force (29) ble drept i et terrorangrep i Jaffa tirsdag kveld. (Foto: Facebook/privat)
Den amerikanske studenten Taylor Force (29) ble drept i et terrorangrep i 2016. (Foto: Facebook/privat)


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag