Trump-administrasjonen støtter en lov som stanser bistanden til palestinerne

Palestinske myndigheter risikerer å miste amerikansk bistand hvis de ikke slutter å belønne terrorister.

Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. (Foto: Facebook)
Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. (Foto: Facebook)
GRIP SJANSEN!
De nye som blir medlem og betaler kontingent innen 31. mars mottar boken Hvorfor Israel? (verdi 298,-) som gratis premie. Ta to minutt, klikk her og registrer deg nå.

Trump-administrasjonen støtter en ny lovgivning som vil stanse amerikansk bistand til de palestinske selvstyremyndighetene, inntil de endrer sin praksis med å belønne palestinere som dreper amerikanere og israelere, skriver Yedioth Ahronot.

Det amerikanske Utenriksdepartementet sier forslaget har «stor støtte» hos Trump-administrasjonen. Utenriksdepartementet sier president Donald Trump skal ha tatt opp temaet i sitt møte med palestinernes president Mahmoud Abbas i mai.

– Fred kan aldri slå rot i et miljø hvor vold blir tolerert, finansiert og belønnet, sa Trump til Abbas etter at de to presidentene hadde møttes i Betlehem.

Den nye loven er oppkalt etter Taylor Force, en amerikanske student som ble knivstukket og drept av en palestinsk terrorist i Tel Aviv. Force var på ferie i Israel. Det amerikanske senatets utenrikskomité godkjente lovforslaget i august.

De siste fire årene har palestinske selvstyremyndigheter brukt ti milliarder kroner på økonomisk belønning til fanger (mange av dem dømt for terror).

Den amerikanske studenten Taylor Force (29) ble drept i et terrorangrep i Jaffa tirsdag kveld. (Foto: Facebook/privat)
Den amerikanske studenten Taylor Force (29) ble drept i et terrorangrep i 2016. (Foto: Facebook/privat)
DEL
Forrige artikkelForsvaret erklærer krig mot røyking
Neste artikkelHistorisk møte mellom «Bibi» og Sisi
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.