Trump-administrasjonen støtter en lov som stanser bistanden til palestinerne

Palestinske myndigheter risikerer å miste amerikansk bistand hvis de ikke slutter å belønne terrorister.
Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. (Foto: Facebook)
Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. (Foto: Facebook)

Trump-administrasjonen støtter en ny lovgivning som vil stanse amerikansk bistand til de palestinske selvstyremyndighetene, inntil de endrer sin praksis med å belønne palestinere som dreper amerikanere og israelere, skriver Yedioth Ahronot.

Det amerikanske Utenriksdepartementet sier forslaget har «stor støtte» hos Trump-administrasjonen. Utenriksdepartementet sier president Donald Trump skal ha tatt opp temaet i sitt møte med palestinernes president Mahmoud Abbas i mai.

– Fred kan aldri slå rot i et miljø hvor vold blir tolerert, finansiert og belønnet, sa Trump til Abbas etter at de to presidentene hadde møttes i Betlehem.

Den nye loven er oppkalt etter Taylor Force, en amerikanske student som ble knivstukket og drept av en palestinsk terrorist i Tel Aviv. Force var på ferie i Israel. Det amerikanske senatets utenrikskomité godkjente lovforslaget i august.

De siste fire årene har palestinske selvstyremyndigheter brukt ti milliarder kroner på økonomisk belønning til fanger (mange av dem dømt for terror).

Den amerikanske studenten Taylor Force (29) ble drept i et terrorangrep i Jaffa tirsdag kveld. (Foto: Facebook/privat)
Den amerikanske studenten Taylor Force (29) ble drept i et terrorangrep i 2016. (Foto: Facebook/privat)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise