Fatah-partiet til president Abbas hyller terroristen som drepte tre israelere

Terroristens familie vil nå få lønn fra de palestinske selvstyremyndighetene.

Denne montasjen med et bilde av terroristen ble postet på Fatahs Facebook-side få timer etter angrepet. (Foto: Facebook)
Denne montasjen med et bilde av terroristen ble postet på Fatahs Facebook-side få timer etter angrepet. (Foto: Facebook)

Bare noen timer etter at palestineren Nimr Mahmoud Ahmed Al-Jamal hadde skutt og drept tre israelere og hardt såret en fjerde, begynte Fatah-partiet til president Mahmoud Abbas å feire drapene, melder Palestinian Media Watch.

Politimannen Solomon Gavriyah (20) og sikkerhetsvaktene Youssef Ottman (25) og Or Arish (25) ble drept i terrorangrepet 26. september. (Foto: Privat)
Politimannen Solomon Gavriyah (20) og sikkerhetsvaktene Youssef Ottman (25) og Or Arish (25) ble drept i terrorangrepet 26. september. (Foto: Privat)

Like etter angrepet glorifiserte Fatahs avdeling i Nablus angrepet og terroristens «martyrdød» ved å skrive på Facebook:

«Hva er hjemlandet? Det er ønsket om å dø for å returnere retten og landet som ble stjålet. En morgen parfymert med duften av martyrene (Shahidene).»

Fatahs offisielle Facebook-side ble drapsmannen hyllet og terrorangrepet omtalt som en «operasjon».

Et bilde av terroristen med følgende tekst ble publisert: «Den som gjennomførte operasjonen i Jerusalem er martyren Nimr Mahmoud Ahmed Al-Jamal.»

Fatah hyllet drapsmannen få timer etter angrepet. (Skjermdump fra Fatahs Facebook-side)
Fatah hyllet drapsmannen få timer etter angrepet. (Skjermdump fra Fatahs Facebook-side)

Fatahs omtale av terroristen som «martyr» er den høyeste form for hyllest som kan gis og betyr at «han døde for Allah».

På denne måten gir Fatah beskjed til palestinere om at drap på israelere er noe deres gud, Allah, ønsker velkommen, og som vil gi «martyren» belønning i himmelen.

I overensstemmelse med de palestinske selvstyremyndighetenes lovverk, vil terroristens familie (kone og fire barn) umiddelbart motta et beløp på rundt 14.000 kroner (6.000 shekel), og deretter rundt 6.000 kroner (2.600 shekel) hver måned livet ut.

Tabellen viser "lønnen" PA betaler til terroristers familier. (Foto: PMW)
Oversikten viser hvordan palestinske myndigheter beregner lønn til såkalte “martyrer”. (Kilde: PMW)

I tillegg til hyllesten av terroristen truer Fatah med mer vold, og forsvarte drapene ved å skylde på Israel:

«Israel har ansvaret alene for palestinernes svar på okkupasjonens forbrytelser mot medlemmer av vårt folk.»

Det palestinske nyhetsbyrået WAFA omtalte drapsmannen som «en uskyldig martyr» ved å skrive: «En ung palestiner døde som en martyr» og «tre israelere ble drept… i en skyte-operasjon i Jerusalem».

 

Relaterte artikler:

Palestinske myndigheter har brukt 9,5 milliarder kroner på lønn til terrorister de siste fire årene

Valgte terror for å gi barna et bedre liv

KrF krever kutt i bistand om ikke palestinsk lønn til terrorister opphører

Forrige artikkel«Palestina» er blitt medlem av Interpol
Neste artikkelStraffer Danske Bank for Israel-boikott
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.