Ny enighet mellom Fatah og Hamas

Gjennombrudd i forhandlingene mellom de to palestinske fraksjonene.

Hamas-leder Ismail Haniyeh og PA-president Mahmoud Abbas fra Fatah. (Foto: Wikimedia Commons og det britiske utenriksdepartementet / Flickr.com / CC)
Hamas-leder Ismail Haniyeh og PA-president Mahmoud Abbas fra Fatah. (Foto: Wikimedia Commons og det britiske utenriksdepartementet / Flickr.com / CC)

De rivaliserende palestinske fraksjonene Fatah og Hamas har denne uken sittet i forhandlinger i Egypt. Målet har vært å få til en forsoning etter årevis med strid. Nå rapporteres det at forhandlingene har vært suksessfulle, skriver Times of Israel.

– Under forhandlingene i Egypt har Hamas og Fatah kommet til en enighet, skriver kontoret til Hamas-leder Ismail Haniya i en pressemelding, uten ytterligere detaljer.

Fayez Abu Eita, en talsmann for Fatah, sier ytterligere detaljer vil komme på en pressekonferanse senere. De to palestinske fraksjonene har vært samlet i Egypts hovedstad Kairo siden tirsdag, med mål om å ende den ti år gamle splittelsen.

Den islamistiske terrorgruppen Hamas på Gazastripen og Fatah på Vestbredden, som palestinernes president Mahmoud Abbas er en del av, har vært i konflikt siden de utkjempet det som nærmest var en borgerkrig i 2007.

Tidligere forsøk på forsoning har feilet, men nå ser forhandlingene ut til å ha fått et gjennombrudd. Egypts president Abdel-Fattah el-Sissi sier samtalene mellom Fatah og Hamas er første seg på veien til en fredsavtale mellom Israel og palestinerne.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise