400.000 nye eksempler på at Sidsel Wold skrev feil

Eksplosjon i turistbesøk til palestinske myndigheter.
Sidsel Wold. (Skjermdump fra TV2)
Sidsel Wold. (Skjermdump fra TV2)

Aftenposten kan mandag 30.  oktober melde at turistbesøket til «Palestina» økte med opptil 57 prosent første halvår i 2017 i forhold til første halvår i 2016. Palestinske myndigheter tok imot 400.000 turister i 2016, i år ligger det an til å bli langt over en halv million, ifølge tall fra Verdens turismeorganisasjon.

Det er i grunnen underlig at tusenvis av besøkende kan reise inn til Vestbredden, for i mai 2013 skrev NRK-journalistene Sidsel Wold og Sander Heggheim: «Ein ny praksis i Israel forbyr besøkande å reise til den okkuperte Vestbredden, der Jesu fødeby ligg.»

Dette var en grov feil den gang, men det verste av alt var at Sidsel Wold nektet å rette feilen. Det er en grov feil i dag, og fake news-påstanden ligger fortsatt i første setning av NRKs artikkel.

Ikke alle avdelinger i NRK har et slikt forhold til sannheten, derfor fjernet NRK Trøndelag en lignende feil etter at MIFF påpekte det.

Det hører med til historien at Israel hadde opptil 25 prosent økning i turister i første halvår. «Palestina» opplever størst turistøkning i verden, Israel ligger på 10. plass – en sterk økning fra 2,9 millioner turistbesøk i 2016.

Forrige artikkelVelkommen til nye miff.no
Neste artikkelIDF avdekket og ødela terrortunnel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.