Palestinerne betalte 2,9 milliarder kroner til fanger og deres familier

Send din støtte til MIFFs arbeid med SMS eller VIPPS.
Send din støtte til MIFFs arbeid med SMS eller VIPPS.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Palestinske selvstyremyndigheter brukte 2,9 milliarder kroner på utbetalinger til palestinske fanger og deres familier i år 2017. Dette tilsvarer 7 prosent av PAs årsbudsjett, viser tall som ble lagt fram for Knessets utenriks- og forsvarskomite tirsdag 9. januar.

En stor del av palestinske fanger i israelsk fangenskap er dømt for terror og andre sikkerhetsbrudd. Palestinerne belønner fanger som har fått de lengste fengelsesstraffene med mye større summer enn fanger med kortere fengselsstraffer. Med andre ord er det terroristene, de som har deltatt i og planlagt drap på israelere, som får mest lønn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Terrorister med livstidsstraff får nå 23.500 kroner i måneden. Fanger dømt til fengselsstraff på mellom tre og fem år får 4.700 kroner. Til sammenligning er en gjennomsnittlig månedslønn for palestinere på Vestbredden 4.700 kroner.

– Når utbetalingene blir bestemt etter alvoret i kriminaliteten og lengden på straffeutmålingen, er dette en belønning for terrorangrep mot israelske borgere. Det er ikke noe som bedre illustrerer PAs støtte til terror. Vi må stanse dette, sier Avigdor Lieberman, Israels forsvarsminister. Lieberman foreslår en ny israelsk lov som skal trekke beløpet PA utbetaler til terrorister og deres familier fra skatte- og tollinntektene som Israel samler inn på vegne av PA. Blir loven vedtatt vil Israel trekke fra hver måned en tolvdel av beløpet PA utbetalte til terrorister året før.

I Representantenes hus i USA ble det nylig vedtatt en lov som stanser amerikansk bistand til palestinerne så lenge de fortsetter med det skalerte belønningssystemet for terrorister og deres familier. Loven må godkjennes i Senatet for å tre i kraft.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag