Palestinerne betalte 2,9 milliarder kroner til fanger og deres familier

Hvorfor får de verste terroristene mange ganger mer enn vanlig palestinsk lønn?

Send din støtte til MIFFs arbeid med SMS eller VIPPS.
Send din støtte til MIFFs arbeid med SMS eller VIPPS.
Er MIFF et viktig KORREKTIV til demoniseringen av Israel? Hvis du svarer JA, klikk her og bli medlem av MIFF.

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Palestinske selvstyremyndigheter brukte 2,9 milliarder kroner på utbetalinger til palestinske fanger og deres familier i år 2017. Dette tilsvarer 7 prosent av PAs årsbudsjett, viser tall som ble lagt fram for Knessets utenriks- og forsvarskomite tirsdag 9. januar.

En stor del av palestinske fanger i israelsk fangenskap er dømt for terror og andre sikkerhetsbrudd. Palestinerne belønner fanger som har fått de lengste fengelsesstraffene med mye større summer enn fanger med kortere fengselsstraffer. Med andre ord er det terroristene, de som har deltatt i og planlagt drap på israelere, som får mest lønn.

Terrorister med livstidsstraff får nå 23.500 kroner i måneden. Fanger dømt til fengselsstraff på mellom tre og fem år får 4.700 kroner. Til sammenligning er en gjennomsnittlig månedslønn for palestinere på Vestbredden 4.700 kroner.

– Når utbetalingene blir bestemt etter alvoret i kriminaliteten og lengden på straffeutmålingen, er dette en belønning for terrorangrep mot israelske borgere. Det er ikke noe som bedre illustrerer PAs støtte til terror. Vi må stanse dette, sier Avigdor Lieberman, Israels forsvarsminister. Lieberman foreslår en ny israelsk lov som skal trekke beløpet PA utbetaler til terrorister og deres familier fra skatte- og tollinntektene som Israel samler inn på vegne av PA. Blir loven vedtatt vil Israel trekke fra hver måned en tolvdel av beløpet PA utbetalte til terrorister året før.

I Representantenes hus i USA ble det nylig vedtatt en lov som stanser amerikansk bistand til palestinerne så lenge de fortsetter med det skalerte belønningssystemet for terrorister og deres familier. Loven må godkjennes i Senatet for å tre i kraft.

DEL
Forrige artikkelNetanyahu: – Israel har forhindret at fly blir kapret og styrtet i europeiske byer
Neste artikkelSeksbarnsfar skutt og drept av palestinske terrorister
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.