Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Palestinerne betalte 2,9 milliarder kroner til fanger og deres familier

Send din støtte til MIFFs arbeid med SMS eller VIPPS.
Send din støtte til MIFFs arbeid med SMS eller VIPPS.
Hvorfor får de verste terroristene mange ganger mer enn vanlig palestinsk lønn?

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Palestinske selvstyremyndigheter brukte 2,9 milliarder kroner på utbetalinger til palestinske fanger og deres familier i år 2017. Dette tilsvarer 7 prosent av PAs årsbudsjett, viser tall som ble lagt fram for Knessets utenriks- og forsvarskomite tirsdag 9. januar.

En stor del av palestinske fanger i israelsk fangenskap er dømt for terror og andre sikkerhetsbrudd. Palestinerne belønner fanger som har fått de lengste fengelsesstraffene med mye større summer enn fanger med kortere fengselsstraffer. Med andre ord er det terroristene, de som har deltatt i og planlagt drap på israelere, som får mest lønn.

Terrorister med livstidsstraff får nå 23.500 kroner i måneden. Fanger dømt til fengselsstraff på mellom tre og fem år får 4.700 kroner. Til sammenligning er en gjennomsnittlig månedslønn for palestinere på Vestbredden 4.700 kroner.

– Når utbetalingene blir bestemt etter alvoret i kriminaliteten og lengden på straffeutmålingen, er dette en belønning for terrorangrep mot israelske borgere. Det er ikke noe som bedre illustrerer PAs støtte til terror. Vi må stanse dette, sier Avigdor Lieberman, Israels forsvarsminister. Lieberman foreslår en ny israelsk lov som skal trekke beløpet PA utbetaler til terrorister og deres familier fra skatte- og tollinntektene som Israel samler inn på vegne av PA. Blir loven vedtatt vil Israel trekke fra hver måned en tolvdel av beløpet PA utbetalte til terrorister året før.

I Representantenes hus i USA ble det nylig vedtatt en lov som stanser amerikansk bistand til palestinerne så lenge de fortsetter med det skalerte belønningssystemet for terrorister og deres familier. Loven må godkjennes i Senatet for å tre i kraft.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart