– Inngå fredsavtale eller si farvel til bistand

USAs president Donald Trump kom med ny sterk kritikk av det palestinske lederskapet.

Netanyahu og Trump. (Foto: Amos Ben-Gershom, GPO)
Netanyahu og Trump i Davos. (Foto: Amos Ben-Gershom, GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


– Palestinerne må være villige til å inngå fred. Hvis ikke vil vi ikke gi dem mer [bistand], sa USAs president Donald Trump torsdag i forkant av et møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Davos, skriver I24news.

Han ba dem innstending om å godta en fredsavtale. Trump la til at USA har gitt palestinerne en gigantisk mengde med bistand, men at de palestinske myndighetene «viste mangel på respekt da de for en uke siden ikke lot vår fremragende visepresident få møte dem».

Trump siktet til den palestinske boikotten av visepresident Mike Pences offisielle besøk til Midtøsten denne uken.

– Hvorfor skal landet vårt gjøre det hvis de ikke gjør noe for oss. Respekt må vises til USA, ellers kommer vi ikke videre, sa Trump.

Da den amerikanske presidenten fikk spørsmål om hva han mente om talen PA-president Mahmoud Abbas holdt søndag 14. januar svarte han: – Jeg har egentlig ikke lest hva han sa, og det er trolig best at jeg ikke gjør det. Det har vært mange år med drap på mennesker, mange år med å ta livet av hverandre. De må være slitne og føle vemmelse over det.

Like etter Trumps uttalelse kom også USAs FN-ambassadør Nikki Haley i en tale til FNs Sikkerhetsråd med sterk kritikk av PA-president Abbas. Haley anklaget ham for å mangle mot til å inngå fred med Israel.

– USA forblir «dypt forpliktet» til å arbeide for en israelsk-palestinsk fredsavtale, men vi kommer ikke til å løpe etter et palestinsk lederskap som mangler det som trengs for å oppnå fred. For å oppnå historiske resultater trenger vi modige ledere, sa Haley.

Ambassadøren, som har gitt Israel sterk støtte i FN, sa at Abbas hadde «fornærmet» Trump i tillegg til at han hadde oppfordret til å oppheve anerkjennelsen av Israel etter at USA vedtok å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

Forrige artikkelHer jubler UiO-studenter for boikottvedtak av verdens eneste jødiske stat
Neste artikkelNetanyahu: – Iran prøver å gjøre Libanon om til en stor rakettfabrikk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.