Øker terrorlønnen med 430 millioner

Palestinske myndigheter vil bruke 3150 millioner kroner på terrorister i 2018.

Mahmoud Abbas på talerstolen i FNs generalforsamling i 2014. (Foto: Amanda Voisard, FN)
Mahmoud Abbas på talerstolen i FNs generalforsamling i 2014. (Foto: Amanda Voisard, FN)

De palestinske selvstyremyndighetene (PA) øker utbetalingene til terrorister og deres familier med over 430 millioner kroner, skriver Jerusalem Post.

Nylig ble PAs budsjett for 2018 godkjent av president Mahmoud Abbas. I 2017 brukte PA rundt 2,7 milliarder kroner på å belønne terrorister. Denne summen er økt til over 3,15 milliarder kroner i årets budsjett. PA har en lov som tilsier at sju prosent av det totale budsjettet skal gå til lønn til terrorister eller til familien i de tilfeller hvor terroristen dør i angrepet.

– Økningen betyr at PA vil ansette flere terrorister. Terroristene som er ansatt av PA har en spesiell kvalitet – de er ansatt både som døde og levende terrorister, sier Avi Dichter, leder av Knessets forsvarskomite.

Belønningen fungerer slik at jo mer alvorlig terrorisme du utfører, jo større utbetalinger får du fra palestinske myndigheter. Er du gift, har barn, er bosatt i Jerusalem eller har israelsk statsborgerskap får du betalt enda mer.

Belønningssystemet gjør at mange palestinere velger terrorisme.

I Israel jobbes det nå med en ny lov som vil gjøre at israelske myndigheter kan tilbakeholde skatter og avgifter som de samler inn på vegne av PA tilsvarende den summen som PA bruker på å belønne terrorisme.

– Dette er et insentiv for terrorisme som gjør fred vanskelig. Denne loven skal ikke bare styrke sikkerheten til borgere og innbyggere i staten Israel, men den vil også fremme fred, sier Dichter om det nye lovforslaget.

Også i USA jobbes det med en lov som vil påføre palestinske myndigheter økonomiske sanksjoner fram til de slutter å belønne terrorisme.

Her hjemme i Norge har KrF tatt til orde for at norske myndigheter må kutte bistanden til palestinerne så lenge terrorlønnen fortsetter.

Også Norges største avis mener palestinske myndigheter må skifte kurs.

Men til tross for internasjonal fordømmelse og fare for økonomiske sanksjoner lover Mahmoud Abbas at de aldri vil slutte å belønne terrorisme.

Forrige artikkelHistorisk avtale med Saudi-Arabia
Neste artikkelKom for å høre Anat Berko på MIFFs Israelkonferanse siste helg i april
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.