Palestinsk mufti: – Flytting av USAs ambassade vil føre til krig og anarki

Stormufti Muhammad Hussein sparer ikke på truslene.

Fire dager på rad har det vært opptøyer i forbindelse med de nye sikkerhetskontrollene ved Tempelhøyden. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Muhammad Hussein sier flytting av USAs ambassade vil føre til krig og anarki. (Illustrasjonsfoto: IDF)
 
Støtter DU det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland? Klikk her for å bli medlem av MIFF fra kun kr. 4,- per uke

Muhammad Hussein, palestinske myndigheters (PA) mufti, advarer i et intervju med PAs offisielle avis Al-Hayat Al-Jadida om at det vil få store konsekvenser hvis USA gjennomfører sin ambassadeflytting som planlagt. Den nye amerikanske ambassaden i Jerusalem skal åpne 14. mai i år.

Muftien sier det vil føre til «katastrofale kriger» over hele verden, siden dette blir sett på som et «angrep» på alle verdens muslimer. Det skriver Palestinian Media Watch, som oversetter palestinske medier fra arabisk.

«Han [muftien] forklarte at hvis USAs ambassade blir flyttet til Jerusalem, så vil det ikke bare være et angrep på palestinerne, men i realiteten også et angrep på arabere og muslimer over hele verden. Det vil ikke hjelpe for fred og sikkerhet i regionen, men heller føre til katastrofale kriger, anarki og ustabilitet», skrev Al-Hayat Al-Jadida i en artikkel i slutten av februar.

Videre i intervjuet oppfordrer muftien implisitt til å bruke vold og bli martyrer, ved å si at mennesker vil «ofre alt som er kjært for dem».

«Muftien la til at beboerne i Jerusalem og alle palestinerne, araberne og muslimene ikke vil underkaste seg dette åpenbare angrepet. De vil ofre alt som er kjært for dem for å konfrontere amerikanernes stahet».

Det er ikke første gang muftien har oppfordret til vold og drap.

Forrige artikkelKvinnene som toger gjennom Trondheim og Kristiansand 8. mars forstår ikke hvordan de kan støtte palestinske kvinner
Neste artikkelHistorisk avtale med Saudi-Arabia
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.