– Abbas må velge mellom hat og fred

USAs spesialutsending til Midtøsten kritiserer den palestinske presidenten.

Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, møtte Mahmoud Abbas tirsdag. (Foto: Twitter)
Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, i møte med Mahmoud Abbas i mars 2017. (Foto: Twitter)

USAs spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, kritiserer den palestinske presidenten Mahmoud Abbas etter at han kalte USAs ambassadør til Israel for en «sønn av en hund». Abbas kom med uttalelsen etter at ambassadør David Friedman etterlyste palestinske selvstyremyndigheters fordømmelse av de siste terrorangrepene.

– Det er på tide at president Abbas velger mellom hatefull retorikk og konkrete og praktiske forsøk på å forbedre livskvaliteten til hans folk og lede dem til fred og velstand, sier Greenblatt etter de siste uttalelsene fra Abbas.

Uttrykket «sønn av en hund» er en fornærmelse som blir brukt på arabisk. Det er ikke første gang Abbas kommer med slike fornærmelser mot medlemmer av Trump-administrasjonen. Greenblatt ber nå om at det palestinske lederskapet inntar en mer konstruktiv dialog framover.

– Til tross for hans høyst upassende fornærmelser mot Trump-administrasjonen, nå sist mot min gode venn og kollega ambassadør Friedman, er vi forpliktet overfor det palestinske folk og overfor de endringer som må implementeres for fredelig sameksistens, sier han.

Spesialutsendingen til Midtøsten sier videre at USA snart vil presentere sitt nye forslag til fredsløsning mellom Israel og palestinerne. Ifølge rapporter vil fredsplanen innebære en amerikansk anerkjennelse av en palestinsk stat.

– Vi legger vår siste hånd på vår fredsplan og vil presentere den når de rette omstendighetene foreligger, sier Greenblatt om Trumps fredsplan.

Til tross for at fredsplanen foreløpig ikke er presentert, har Abbas allerede varslet at de ikke kommer til å akseptere den. Det blir i så fall ikke første gang det palestinske lederskapet takker nei til en løsning på konflikten.

Forrige artikkelAnklaget jøder for å kontrollere været
Neste artikkelListhaug-avgang vekker oppsikt i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.