Abbas gjenvalgt som leder av PLO

De antisemittiske uttalelsene hans fikk ikke konsekvenser for ledervervet.
Mahmoud Abbas er i hardt vær om dagen, men ble likevel gjenvalgt som PLO-leder. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)
Mahmoud Abbas er i hardt vær om dagen, men ble likevel gjenvalgt som PLO-leder. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)

Palestinas frigjøringsorganisasjon (PLO) har gjenvalgt Mahmoud Abbas som leder. Dermed får president Abbas støtte fra sine egne etter en uke med massiv internasjonal kritikk mot 82-åringen, skriver Times of Israel.

Abbas uttalte at det var jødene selv som var skyld i Holocaust, blant annet på grunn av at de drev med bankvirksomhet. Den antisemittiske uttalelsen førte til kraftig internasjonal kritikk, og flere har tatt til orde for at 82-åringen må trekke seg som president for de palestinske selvstyreområdene.

Til tross for uttalelsene og kritikken som fulgte ble Abbas gjenvalgt som leder av PLO etter et fire dager langt møte i Palestinian National Council i Ramallah. Det var første gang på flere tiår at et slikt møte ble avholdt. Abbas har ledet PLO siden Yasser Arafat døde i november 2004.

I tillegg til at Abbas ble gjenvalgt, kom det nasjonale rådet også med en uttalelse om at de fordømmer USAs planer om å flytte ambassaden til Jerusalem, at de avviser enhver fredsplan fra Trump-administrasjonen og at de oppfordrer styret i PLO til å trekke tilbake sin anerkjennelse av Israel.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise