Abbas gjenvalgt som leder av PLO

De antisemittiske uttalelsene hans fikk ikke konsekvenser for ledervervet.

Mahmoud Abbas er i hardt vær om dagen, men ble likevel gjenvalgt som PLO-leder. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)
Mahmoud Abbas er i hardt vær om dagen, men ble likevel gjenvalgt som PLO-leder. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)

Palestinas frigjøringsorganisasjon (PLO) har gjenvalgt Mahmoud Abbas som leder. Dermed får president Abbas støtte fra sine egne etter en uke med massiv internasjonal kritikk mot 82-åringen, skriver Times of Israel.

Abbas uttalte at det var jødene selv som var skyld i Holocaust, blant annet på grunn av at de drev med bankvirksomhet. Den antisemittiske uttalelsen førte til kraftig internasjonal kritikk, og flere har tatt til orde for at 82-åringen må trekke seg som president for de palestinske selvstyreområdene.

Til tross for uttalelsene og kritikken som fulgte ble Abbas gjenvalgt som leder av PLO etter et fire dager langt møte i Palestinian National Council i Ramallah. Det var første gang på flere tiår at et slikt møte ble avholdt. Abbas har ledet PLO siden Yasser Arafat døde i november 2004.

I tillegg til at Abbas ble gjenvalgt, kom det nasjonale rådet også med en uttalelse om at de fordømmer USAs planer om å flytte ambassaden til Jerusalem, at de avviser enhver fredsplan fra Trump-administrasjonen og at de oppfordrer styret i PLO til å trekke tilbake sin anerkjennelse av Israel.

Forrige artikkelTre dager med “Giro d’Israel”
Neste artikkelNorge må følge USA og flytte ambassaden til Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.