Abbas ute av sykehus etter ni dager

Den palestinske presidenten skal ha hatt en lungebetennelse.

De palestinske selvstyremyndighetene publiserte dette bildet av Abbas da det oppstod rykter om helsetilstanden hans.
De palestinske selvstyremyndighetene publiserte dette sykehusbildet av Abbas da det oppstod rykter om helsetilstanden.
 
Støtter DU det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland? Klikk her for å bli medlem av MIFF fra kun kr. 4,- per uke

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas er utskrevet fra sykehuset i Ramallah etter å ha vært innlagt i ni dager. Da han forlot sykehuset sammen med sine to sønner og palestinske tjenestemenn, sa Abbas at han følte seg bra og at han regnet med å snart være tilbake i jobb, skriver Ha’aretz.

83-åringen ble innlagt på sykehuset 20. mai som følge av komplikasjoner etter en øre-operasjon. Abbas hadde høy feber da han ble innlagt. Senere kom det fram at den palestinske presidenten hadde fått lungebetennelse.

Sykehusoppholdet skal ha ført til en rekke rykter og spekulasjoner om helsetilstanden til den palestinske presidenten. Abbas, som både er storrøyker og overvektig, har en lang forhistorie med sykdom. Blant annet har han hatt hjerteproblemer og prostatakreft tidligere.

I februar gikk han gjennom flere medisinske tester i USA. Da kom det fram påstander om at Abbas er alvorlig syk og at tilstanden hans bare blir verre.

Mahmoud Abbas ble valgt til president i 2005. Hans presidentperiode utløp allerede i januar 2009, men han har blitt sittende i påvente av at et nytt presidentvalg skal avholdes. Det har blitt utsatt ved gjentatte anledninger. Siste lovnad er at det skal gjennomføres et valg innen utgangen av 2018.

Samtidig som helsen og innflytelsen til Abbas svekkes, intensiveres kampen mellom de mange utfordrerne som ønsker å overta etter ham. Det er rundt ti palestinske politikere og sikkerhetssjefer som selv mener de er verdige til å overta posisjonen som president for de palestinske selvstyreområdene.

- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -

Israel er bekymret for ustabiliteten som kan oppstå jo nærmere man kommer slutten på Abbas’ presidentskap. I dag er det et godt samarbeid med sikkerhetsstyrkene til PA, som bidrar til å hindre angrep på IDF og israelske sivile på Vestbredden. Dette samarbeidet er skjørt og kan bli svekket av de interne spenningene i maktvakuumet etter Abbas.

Forrige artikkel– En tabbe å trekke seg ut av Gaza
Neste artikkelStørste granatangrep siden 2014
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.