Palestinere dømt til 15 års hardt arbeid for å ha solgt land til jøder

Selge land til jøder kan i verste fall medføre dødsstraff for palestinere.
Det palestinske flagget vaier over Ramallah. (Foto: Kate Nevens)
To palestinere er dømt til 15 års hardt straffearbeid for å ha solgt land til israelske jøder. (Foto: Kate Nevens)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

En domstol i de palestinske selvstyremyndighetene i Qalqilya har dømt to palestinere til 15 års hardt straffearbeid for å ha solgt land til jøder.

«Retten dømmer F.A.E. og A. Kh. M fra Kafr Thulth i Qalqilya-regionen for å ha brutt loven ved å selge land til fienden. Retten dømmer dem til 15 års hardt straffearbeid», skriver retten i dommen, ifølge Times of Israel.

Qalqilya er et område nord på Vestbredden. Ifølge det palestinske lovverket er det å selge, eller forsøke å selge, land til jøder en straffbar handling. I verste fall kan et slikt lovbrudd bli straffet med døden. En dødsdom krever imidlertid godkjennelse fra den palestinske presidenten Mahmoud Abbas. Han har ikke signert en dødsdom siden 2006.

– Presidenten signerer ikke lenger dødsdommer, sier Hassan al-Aouri, Abbas sin tidligere juridiske rådgiver, i en telefonsamtale med Times of Israel.

Det er ikke kommet fram hvor og når de to palestinerne solgte land. Også i april ble en palestiner dømt til 15 års hardt straffearbeid for å solgt land til jøder. Tidligere i november ble palestineren Ala’a Qirsh nektet gravlagt på grunn av anklager om at han hadde solgt land til jøder. Ekrima Sabri, tidligere stormufti av Jerusalem, sier alle palestinere som selger land til jøder er «forrædere» og «skyldige i en forbrytelse som ikke kan tilgis».

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise