Palestinere dømt til 15 års hardt arbeid for å ha solgt land til jøder

Selge land til jøder kan i verste fall medføre dødsstraff for palestinere.

Det palestinske flagget vaier over Ramallah. (Foto: Kate Nevens)
To palestinere er dømt til 15 års hardt straffearbeid for å ha solgt land til israelske jøder. (Foto: Kate Nevens)

En domstol i de palestinske selvstyremyndighetene i Qalqilya har dømt to palestinere til 15 års hardt straffearbeid for å ha solgt land til jøder.

«Retten dømmer F.A.E. og A. Kh. M fra Kafr Thulth i Qalqilya-regionen for å ha brutt loven ved å selge land til fienden. Retten dømmer dem til 15 års hardt straffearbeid», skriver retten i dommen, ifølge Times of Israel.

Qalqilya er et område nord på Vestbredden. Ifølge det palestinske lovverket er det å selge, eller forsøke å selge, land til jøder en straffbar handling. I verste fall kan et slikt lovbrudd bli straffet med døden. En dødsdom krever imidlertid godkjennelse fra den palestinske presidenten Mahmoud Abbas. Han har ikke signert en dødsdom siden 2006.

– Presidenten signerer ikke lenger dødsdommer, sier Hassan al-Aouri, Abbas sin tidligere juridiske rådgiver, i en telefonsamtale med Times of Israel.

Det er ikke kommet fram hvor og når de to palestinerne solgte land. Også i april ble en palestiner dømt til 15 års hardt straffearbeid for å solgt land til jøder. Tidligere i november ble palestineren Ala’a Qirsh nektet gravlagt på grunn av anklager om at han hadde solgt land til jøder. Ekrima Sabri, tidligere stormufti av Jerusalem, sier alle palestinere som selger land til jøder er «forrædere» og «skyldige i en forbrytelse som ikke kan tilgis».

Forrige artikkelReisebrev: Bare fem timer til Israel
Neste artikkelBli med Mette Johanne Follestad og Hallgrim Berg på reise til Israel våren 2019!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.