Palestinerne har gått MER fram i lykke enn nordmenn og israelere de siste ti årene

Israelerne kommer på 13. plass blant verdens mest lykkelige.

I motsetning til naboene i Jordan og Egypt, har palestinerne hatt positiv utvikling i lykken de siste ti årene. (Foto: Travel 2 Palestine, flickr)
I motsetning til naboene i Jordan og Egypt, har palestinerne hatt positiv utvikling i lykken de siste ti årene. (Foto: Travel 2 Palestine, flickr)

Onsdag 20. mars kom rapporten World Happiness Report. Etter en 11. plass i 2016, er Israel nå nede på en 13. plass blant verdens mest lykkelige land for perioden 2016-2018. Israel ligger like over Luxemburg og Storbritannia. Tyskland ligger på 17. plass og USA på 19. plass. «Medaljeplassene» inntas av Finland, Danmark og Norge.

Til tross for alt du hører om palestinernes lidelser, ligger palestinerne på 110. plass i verden – foran et naboland som Egypt (137. plass) og litt bak et annet naboland Jordan (101. plass). Husk dette neste gang du hører demonisering av Israel, som for eksempel på NRK Lindmo sist fredag. Der ble palestinernes situasjon beskrevet som å bo i en konsentrasjonsleir, «verre enn apartheid, det er folkemord». Sofian Benzaims sang var ikke kunst, det var rå politisk løgnpropaganda.

World Happiness Report gir et bilde av hvordan lykke har utviklet seg i verdens land fra tidsperioden 2005-2008 til 2016-2018. Fattige land som Benin og Nicaragua har økt mest i lykke. Lykkeutviklingen i Israel og Norge har økt veldig lite, men nesten likt – Israel med 0,045 og Norge med 0,030. Landene kommer på 74. plass og 75. plass i rangeringen av dem som har hatt mest positiv utvikling.

I den samme rangeringen av dem som har hatt mest positiv utvikling kommer palestinerne på 55. plass. Deres lykkeutvikling har økt med 0,279 de siste ti årene, og har gått fram på nivå med Libanon. I nabolandene Jordan og Egypt går lykken nedover, med en negativ utvikling for Jordan på -0,697 og Egypt -0,936.

Forrige artikkelTerroristen bak søndagens angrep skutt og drept
Neste artikkelTusenvis av palestinere protesterer mot Hamas
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.