EU dekker opp for palestinerne slik at belønning av terror kan fortsette for full maskin

EU gir 150 millioner kroner til palestinske selvstyremyndigheter.

Palestinske fanger i israelske fengsler får høye månedslønninger fra PA.
Palestinske fanger i israelske fengsler får høye månedslønninger fra PA. Mange av dem er dømt for terrorisme.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

De palestinske selvstyremyndighetene har nylig valgt å kutte kraftig i lønnen til offentlig ansatte. Samtidig valgte de å videreføre de høye lønnsutbetalingene til dømte terrorister i israelske fengsler. PA bruker årlig flere milliarder kroner på terrorlønn.

Tidligere i år besluttet Israel å holde tilbake skattepenger som de samler inn for selvstyremyndighetene. Beløpet som blir holdt tilbake tilsvarer beløpet som PA bruker på å lønne terrorister, blant andre massemordere og ledere av terrorgrupper. PA svarte på den israelske avgjørelsen med å nekte å ta imot noen av skattepengene som Israel samler inn, selv om dette utgjør 50% av budsjettet deres. Dermed påførte de seg selv en økonomisk krise.

Nå har EU besluttet å trå hjelpende til. De bevilger 150 millioner kroner for å dekke PAs lønn til offentlig ansatte. Dermed kan selvstyremyndighetene med god samvittighet fortsette å rikelig belønne terrorister og mordere, melder Palestinian Media Watch.

Det logiske ville vært at EU la press på PA for å få dem til å kutte i lønnen til terrorister og heller prioritere å lønne lovlydige offentlig ansatte. Men EU velger heller å smøre et system som belønner drap og terrorisme.

Beslutningen om å bevilge 150 millioner kroner til PA er også stikk i strid med EUs nylige kunngjøring om at de er imot å betale lønn til terrorister. EU-kommisær Johannes Hahn uttalte i april at EU er imot PAs praksis med lønn til terrorister og familien til drepte terrorister. Likevel, bare en måned senere, bidrar de økonomisk til å holde liv i praksisen de kritiserer.

Abbas har tidligere gjort det klart at det er uaktuelt for PA å kutte i terrorlønnen. De vil heller la sitt eget folk sulte enn å gjøre det.

Forrige artikkelUnge jøder forteller om marerittet i Malmö
Neste artikkelNår Dagbladet møter fakta ligger det an til kollisjon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.