PA økte utbetalingene til terrorister til tross for store økonomiske problemer

Palestinske myndigheters utbetaling til fengslede terrorister har økt med 11,8 prosent.
Mahmoud Abbas holder mulige etterfølgere på trygg avstand. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)
Mahmoud Abbas fortsetter å betale fengslede palestinske terrorister store summer. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

En rapport om de palestinske selvstyremyndighetenes (PA) økonomiske utgifter viser at utbetalingen til fengslede – og løslatte – terrorister fortsetter å øke. I løpet av de fem første månedene av 2019 har PA brukt hele 560 millioner kroner på terrorlønn – i snitt over 112 millioner kroner i måneden.

Dette er en økning i utbetalingen til terrorlønn på 11,8 prosent i forhold til 2018, ifølge organisasjonen Palestinian Media Watch, som følger saken tett. Totalt utbetalte PA over 1,3 milliarder kroner til fengslede terrorister i 2018.

Disse tallene gjelder bare utbetalingene til fengslede terrorister, og inkluderer ikke PAs utbetalinger til familien til døde terrorister, eller «martyrer» som palestinerne kaller dem. Totalt brukte PA i 2018 over 3,1 milliarder kroner på ulike utbetalinger til personer involvert i terrorisme.

Den palestinske terrorlønnen gjorde at det israelske parlamentet Knesset i 2018 vedtok en lov kjent som «Pay for slay». Loven gjør at staten Israel kan tilbakeholde skattepenger som de samler inn for PA. Summen som blir holdt tilbake tilsvarer summen som PA bruker på å lønne fengslede terrorister.

Loven ble iverksatt i februar i år, men har ikke fått palestinske myndigheter til å stanse terrorlønnen. Som tallene viser – de har tvert imot økt utbetalingene. Dette har ført til store økonomiske utfordringer for PA, som nå har langt mindre midler til å betale andre utgifter med. Maurice Hirsch, juridisk leder i PMW, er spent på hvordan europeiske giverland nå vil svare.

– Det blir spennende å se om PAs siste erkjennelse av økte utbetalinger til terror vil påvirke det internasjonale samfunnets økonomiske støtte til PA.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise