PA økte utbetalingene til terrorister til tross for store økonomiske problemer

Palestinske myndigheters utbetaling til fengslede terrorister har økt med 11,8 prosent.

Mahmoud Abbas holder mulige etterfølgere på trygg avstand. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)
Mahmoud Abbas fortsetter å betale fengslede palestinske terrorister store summer. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)

En rapport om de palestinske selvstyremyndighetenes (PA) økonomiske utgifter viser at utbetalingen til fengslede – og løslatte – terrorister fortsetter å øke. I løpet av de fem første månedene av 2019 har PA brukt hele 560 millioner kroner på terrorlønn – i snitt over 112 millioner kroner i måneden.

Dette er en økning i utbetalingen til terrorlønn på 11,8 prosent i forhold til 2018, ifølge organisasjonen Palestinian Media Watch, som følger saken tett. Totalt utbetalte PA over 1,3 milliarder kroner til fengslede terrorister i 2018.

Disse tallene gjelder bare utbetalingene til fengslede terrorister, og inkluderer ikke PAs utbetalinger til familien til døde terrorister, eller «martyrer» som palestinerne kaller dem. Totalt brukte PA i 2018 over 3,1 milliarder kroner på ulike utbetalinger til personer involvert i terrorisme.

Den palestinske terrorlønnen gjorde at det israelske parlamentet Knesset i 2018 vedtok en lov kjent som «Pay for slay». Loven gjør at staten Israel kan tilbakeholde skattepenger som de samler inn for PA. Summen som blir holdt tilbake tilsvarer summen som PA bruker på å lønne fengslede terrorister.

Loven ble iverksatt i februar i år, men har ikke fått palestinske myndigheter til å stanse terrorlønnen. Som tallene viser – de har tvert imot økt utbetalingene. Dette har ført til store økonomiske utfordringer for PA, som nå har langt mindre midler til å betale andre utgifter med. Maurice Hirsch, juridisk leder i PMW, er spent på hvordan europeiske giverland nå vil svare.

– Det blir spennende å se om PAs siste erkjennelse av økte utbetalinger til terror vil påvirke det internasjonale samfunnets økonomiske støtte til PA.

Forrige artikkel136 arrestert og 83 skadet i voldelige demonstrasjoner etter at etiopisk-israelsk tenåring ble skutt og drept av politimann på søndag
Neste artikkelNok en «sønn av Hamas» har forlatt terrorgruppen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.