PA: – Netanyahus «forurensning» av Hebron er «åpen krig»

Palestinske myndigheter med fiendtlig retorikk mot Netanyahus besøk i Hebron.

Sara og Benjamin Netanyahu ved Patriarkenes grav i Hebron 4. september 2019. (Foto: Kobi Gideon, GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Onsdag 4. september ble det markert 90-årsdagen for Hebron-massakren. President Reuven Rivlin og statsminister Benjamin Netanyahu besøkte begge Patriarkenes grav og det jødiske samfunnet i byen.

Hebron er ikke et hinder for fred. Det er en test av våre evner til å leve sammen, jøder og arabere, til å leve anstendige liv side om side, sa Rivlin.

Palestinske myndigheter ser det litt annerledes.

– Departementet for religiøse saker understreket at okkupasjonens statsminister forurensing av Hebon og Abraham-moskéen ikke er noe annet enn åpen krig, hvor han har erklært sitt åpenlyse hat mot den palestinske tilstedeværelsen i Hebron og Abraham-moskéen, som er en ren islamsk moské, skriver den offisielle PA-avisen Al-Hayat Al-Jadida 5. september. Utdraget er oversatt fra arabisk til engelsk av Palestinian Media Watch.

PAs utenriksdepartement har betegnet Netanyahus besøk som «et provoserende kolonialistisk og rasistisk besøk». I forkant av besøket sa departementet for religiøse saker at Netanyahus besøk «innebærer en grov eskalering og et slag mot muslimenes følelse, og at det vil dra regionen inn i en religiøs krig som vil få alvorlige konsekvenser».

Muslimene i Hebron ser ut til å glemme at patriarkene for det jødiske folk hadde vært gravlagt i byen i 2600 år før det kom noen muslimer der.

Forrige artikkel– Jøder i Hebron er ikke et hinder for fred, men en test på sameksistens
Neste artikkelRødt lover å fortsette sin antisemittiske kampanje i nye kommuner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.