Mahmoud Abbas kommer til Norge

MIFF forventer at norske myndigheter tar opp terrorlønn og hatindoktrinering.

Mahmoud Abbas holder mulige etterfølgere på trygg avstand. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)
Mahmoud Abbas fortsetter å betale fengslede palestinske terrorister store summer. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Onsdag 18. september kommer den palestinske presidenten Mahmoud Abbas til Norge. Det skriver den norske regjeringen i en pressemelding. President Abbas vil være i Norge fram til fredag 20. september.

«President Abbas’ program innledes onsdag 18. september med middag med utenriksminister Ine Eriksen Søreide. 19. september vil presidenten møte statsminister Erna Solberg til middag i statsministerboligen. Fredag 20. september skal Mahmoud Abbas i audiens hos HKH Kronprinsregenten. Han vil også ha møter på Stortinget», skriver regjeringen i pressemeldingen.

Formålet med besøket skal være å diskutere situasjonen i de palestinske selvstyreområdene og regionen forøvrig. Det skal også diskuteres tiltak som kan styrke mulighetene for en forhandlet to-statsløsning, står det videre.

«Utenriksministeren og president Abbas vil også diskutere neste ministermøte i Giverlandsgruppen for Palestina (Ad-Hoc Liaison Committee, AHLC, hvor Norge har formannskapet), som finner sted i New York 26. september. Sentrale temaer i det norsk-palestinske forholdet vil også stå på dagsorden i møtene».

– Vi forventer at utenriksminister Ine Eriksen Søreide konfronterer Abbas med hatindoktrineringen, terrorglorifiseringen og fangelønnen til de palestinske myndighetene, sier MIFFs styreleder Bengt-Ove Nordgård.

Til tross for at selvstyremyndighetene har store økonomiske utfordringer, så fortsetter de å øke lønnen til fengslede terrorister. Så langt i år har utgiftene til terrorlønn økt med 11,8 prosent. Land som USA og Australia har sagt at de ikke lenger vil være med og smøre et system som belønner terrorisme.

MIFF mener Norge må følge etter, så lenge terrorlønnen fortsetter.

Forrige artikkelHva tenner Twitter-følgerne til Arbeiderparti-ledere i Norge og Storbritannia mer enn noe annet?
Neste artikkel– En ny Gaza-krig kan vare i flere år
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.