Ny teknologi skal hjelpe palestinske bønder

Israelske forskere og studenter har bidratt til å utvikle den nye teknologien.
Palestinske bønder høster oliven på Vestbredden. Ny teknologi skal hjelpe dem gro mer. (Foto: Wikipedia)

Avsaltningsteknologi utviklet ved Universitet i Birmingham, i samarbeid med forskere og studenter i Israel, Jordan og i de palestinske selvstyreområdene, skal hjelpe palestinske bønder i kampen mot vannmangel på Vestbredden.

Ifølge en pressemelding fra det britiske universitet er utstyret utviklet svært praktisk å bruke, siden det kan bygges av komponenter som er lett tilgjengelig. Derfor er løsningen både enkel og billig.

Prototypen er testet ut i Israel og i Storbritannia. Snart skal den også testes ut i de palestinske selvstyreområdene, skriver avisen Jerusalem Post.

– Arbeidet vårt er et vellykket eksempel på forskere og studenter som samarbeider over landegrensene. Det vi har laget er lett distribuerbar teknologi som er solcelledrevet og som bidrar til å spare dyrebart grunnvann, sier prosjektleder Philip Davies ved Universitet i Birmingham.

Vannmangel er et stort problem i Midtøsten. Teknologien kan på sikt bidra til å hjelpe bønder også i andre deler av regionen. Grunnvannsreservoar verden over blir uttømt, som gjør at vannet blir mer salt og mindre anvendelig. Den nye teknologien bidrar til å avsalte vannet, så det kan brukes til landbruket.

– Resultatet av dette prosjektet ble mulig på grunn av koordinert innsats blant britiske, israelske, jordanske og palestinske forskere, sier Davies.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise