Med dine penger forteller han verden at Jesus var palestiner

Var ingen mer palestinsk enn Jesus?

Palestinernes forhandlingsleder Saeb Erekat truer med å oppløse selvstyremyndighetene innen utgangen av året, samtidig som han avviser Netanyahus utspil om nye forhandlinger. (Foto: US Islamic World Forum / Flickr.com / CC)
Palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat. (Foto: US Islamic World Forum / Flickr.com / CC)

Torsdag 19. desember delte Saeb Erekat, lederen for PLOs forhandlingsdepartement, en film av den palestinsk-amerikanske komikeren Amer Zahr.

I filmen sier Zahr at julehøytiden er feiring av en «palestiner». Jesus og alle disiplene hans var palestinere. «Jesus kjempet mot okkupasjon og tyranni. Han ble drevet på flukt og latterliggjort. Til slutt ble det bevisst at han hadde rett og ble en som lykkes bedre enn noen andre. Det går ikke an å få det mer palestinsk enn det,» sier Zahr.

Erekat, som sprer dette, mottar i år seks millioner kroner i norsk bistand til å «forberede forhandlinger» til et departement som jobber i stikk motsatt retning.

David Collier, en uavhengig britisk-jødisk journalist, gir følgende replikk til Erekat: «Jeg kan bare si en ting med sikkerhet: Hvis du dro tilbake i tid og spurte Jesus, «er du en jøde eller en palestiner?», da ville han svart jøde og spurt hva en palestiner er.»

Kay Wilson, en britisk kvinne som har overlevd et palestinsk terrorangrep, skriver: «Jesus ble født i Judea, et navn gitt av romerne fordi jøder bodde der. Jesus ble omskåret etter jødisk tradisjon. Hans foreldre deltok på jødiske høytider. Det er noen hebraiske ord i Det nye testamentet, ingen på arabisk. Palestina er ikke nevn én gang i Det nye testamentet. Nei, Saeb Erekat, Jesus var ikke palestiner.»

Forrige artikkelEn halvtime fra Jerusalem til Tel Aviv
Neste artikkelKristne på Gazastripen får reise til Jerusalem og Betlehem i julehøytiden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.