PA-avis: Det trengs bare én morder for å ødelegge Holocaust-markering

I en kronikk i den PA-drevne avisen Al-Hayat al-Jadida oppfordres det til drap.

I en kronikk i en avis drevet av de palestinske selvstyremyndighetene blir leserne oppfordret til å utføre drap i Jerusalem. Her fra et terrorangrep i Gamlebyen i Jerusalem i 2017, hvor to personer ble skutt og drept. (Foto: Magen David Adom)

De palestinske selvstyremyndighetenes (PA) dagsavis AlHayatalJadida [Det nye livet] trykket lørdag 18. januar en kronikk hvor leserne regelrett blir oppmuntret til å utføre drap i Jerusalem for å stanse den kommende markeringen av 75-årsjubileet for frigjøringen av Auschwitz, skriver organisasjonen Palestinian Media Watch (PMW) på sine nettsider.

Statsledere fra mer enn 40 land skal delta på markeringen i Jerusalem 23. januar. Russlands president Vladimir Putin og britiske prins Charles er blant dem som skal delta, mens Norge vil bli representert av kronprins Haakon.

I kronikken, som er skrevet av den faste skribenten Yahya Rabah, kritiseres verdenslederne for å stille opp på markeringen. Forfatteren skriver at landene ikke burde delta, «selv om jødenes holocaust var forferdelig». Rabah mener deres deltakelse på minnemarkeringen i Jerusalem er en aksept av det han omtaler som Israels «holocaust mot palestinerne».

«Dette vil palestinerne aldri godta», skriver han, og legger til at «ett skudd vil forstyrre begivenheten og ett drap vil stanse seremonien», ifølge PMW.

Drapsoppfordringen er også omtalt i den israelske avisen Jerusalem Post.

Forrige artikkel– De trodde vi var monstre, inntil vi hjalp dem i nødens stund
Neste artikkelAvverget over 560 terrorangrep i 2019
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.