Fatah truer de som støtter Trumps plan med våpen og kanoner

Møter en utstrakt hånd med trusler om vold.

Skjermdumper fra musikkvideoen publisert på Fatahs offisielle Facebook-sider.

På morgenen tirsdag 28. januar, dagen da det var varslet at Trump skulle presentere sin visjon for fred mellom israelere og palestinere, publiserte Fatah-partiet en musikkvideo på sin offisielle Facebook-side.

Teksten i sangen var slik:

«Vi tramper på den, tramper på den, ved Allah skal vi trampe på den.

Vi tramper på den, tramper på den, tramper på århundrets avtale…

[Vi skal trampe] på alle som har underskrevet den og alle som støtter den.

Vi tramper på den, tramper på den, tramper på århundrets avtale.

Vi har menn med erfaring, som trenger ved siden av døden.

Vi tramper på den, tramper på den, tramper på århundrets avtale.

Deres våpen er i deres hode,

pass deg for å komme nær dem.

Det virker som du har glemt deres handlinger

og til og med deres skremmende bedrifter…

Dersom det ikke nytter å snakke, vil vi utslette den med kanoner.»

Teksten er illustrert med bilder av krigere som tramper på dokumenter og klargjør våpen.

Fatah er bevegelsen som kontrollerer de palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden. Bevegelsen blir indirekte finansiert av Norge gjennom bevilgninger som PA gir videre til PLOs medlemsorganisasjoner. En rekke av Fatahs medlemmer og ledere blir også direkte finansiert av Norge fordi de er ansatt av de palestinske selvstyremyndighetene.

Det er Palestinian Media Watch som har oversatt sangen fra arabisk til engelsk.

Forrige artikkelArabiske land positive til fredsplanen
Neste artikkelPalestinerne som ikke vil bli en del av Palestina
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.