Fatah-leder signaliserte at terrorister skal bli gitt fritt spillerom

– Krigerne er deres brødre, sier han til sikkerhetsstyrkene.

Tawfiq Tirawi. (Skjermdump fra Facebook-video 2. februar 2020)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tawfiq Tirawi er sentralstyremedlem i Fatah, bevegelsen som styrer de palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden.  Søndag 2. februar publiserte han en video på sin Facebook-side med farlige signaler.

Her er Tirawis budskap, slik det er oversatt av Palestinian Media Watch: «Jeg sier til våre nasjonale myndigheter og til våre sikkerhetsstyrker: Denne myndigheten og disse styrkene ble etablert på grunnlag av nasjonale verdier, med talentfulle og patriotiske krigere. Disse krigerne, som er del av PA og sikkerhetsstyrkene har som første forpliktelse å jage kollaboratørene [de som samarbeider med Israel] og eiendomsmeglerne [som selger land til jøder] og ikke jage noen krigere [terrorister]! Dette er forpliktelsen som de kjenner og må vite. Disse krigerne [terroristene] er deres brødre og de utgjør en støtte for dere, så vær på deres side… mot kollaboratørene og eiendomsmeglerne.»

Etter søndag 2. februar er Israel blitt rammet av en rekke angrep, bare 6. februar var det tre terrorangrep i løpet av noen få timer. Jared Kushner, hovedarkitekten bak Trump-administrasjonens fredsplan, mener den palestinske presidenten Mahmoud Abbas er ansvarlig for voldsbølgen.

Forrige artikkel– Abbas er ansvarlig for voldsbølgen
Neste artikkelIsraelsk høyesterett lar kvinne som lovpriste terrorist være kandidat til Knesset
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.