Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Misbruket av palestinske barn som barnesoldater må stanse!

Palestinske barn blir misbrukt i kampen mot Israel. (Illustrasjonfoto fra www.pcsweek.org)
Bli med i internasjonal kampanje - skriv under på opprop, skriv leserbrev og del aksjonen i sosiale medier!

I flere tiår er palestinske barn blitt misbrukt som barnesoldater av palestinske terrorgrupper. Bruken av barnesoldater var en sentral del av Yasser Arafats militære strategi under den andre intifadaen. Men misbruket fortsetter fram til i dag, og grunnlaget legges helt ned i barnehagen. «Palestinske barn ned i tiårsalderen deltar i gatekamper mot israelske soldater,» meldte for eksempel VG fra Betlehem på Vestbredden i 2017. De som ikke protesterer mot dette barnemisbruket, har lite moralsk tyngde når de senere vil at Israel skal frigjøre barn som har deltatt i den væpnede kampen, skrev MIFF den gang.

I november 2019 sendte palestinsk radio et innslag hvor barn blir oppmuntret til martyrdøden. De er islams «ammunisjon og våpenet som skal frigjøre og erobre Jerusalem». Innslaget ble også delt på Facebook av Fatah-bevegelsen, som kontrollerer de palestinske selvstyremyndighetene.

MIFF har nå sluttet seg til en internasjonal kampanje for å redde palestinske barnesoldater. På aksjonens nettside kan du undertegne brev til medlemmer av det europeiske parlamentet og til fremstående talspersoner for barns rettigheter i USA (som Michelle Obama, Angelina Jolie og Madonna). Du finner også mange bilder, filmer og annet materiale som du kan dele i sosiale medier.

Palestinske myndigheter og Hamas kan ikke bli fritatt for ansvaret de har med å bruke barn i kampen mot Israel – enten det er som speidere og budbringere, eller steinkastere, geværmenn eller selvmordsbombere. En stor del av oppvigleriet av palestinske mindreårige barn til vold blir finansiert av palestinske myndigheter eller andre offentlige institusjoner og medier. Norske myndigheter og norske organisasjoner er derfor direkte og indirekte delaktig i dette. «Barn har rett til å bli beskyttet fra å bli skadet og mishandlet, fysisk og mentalt,» heter det i FN-konvensjonen for beskyttelse av barn. Da må det være en primæroppgave for foreldre og samfunn å forhindre at barn deltar i opptøyer og konfrontasjoner som man vet har et potensial til å bli voldelige. Internasjonal lov forbyr ikke-statlige væpnede grupper å rekruttere eller bruke barn under 18 år. Her forbryter en rekke av de militante palestinske gruppene seg daglig. De som ikke har sett bilder og film fra de militante barneleirene i det palestinske samfunnet, bør ta en titt på YouTube.

Gi din hjelp til MIFF med å fremme denne internasjonale protestkampanjen mot palestinske barnesoldater. Begynn gjerne med å dele bildet under i sosiale medier og skriv gjerne et leserinnlegg til din lokalavis!

Bruk hastaggene #KidsNotSoldiers og #NoWayToTreatAChild når du deler denne artikkelen i sosiale medier!

Hvorfor lar palestinske foreldre sine egne barn konfrontere soldater? Spørsmålet hun stilte i samfunnsfagtimen på ungdomsskolen var første skritt på veien til å bli sionist.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart