– Palestinske banker må stenge kontoene til dømte terrorister

Etter 9. mai vil det bli forbudt for banker å bistå palestinske myndigheter med lønnsutbetalinger til dømte terrorister.
Palestinske fanger
Palestinske fanger i israelske fengsler får høye månedslønninger fra PA. Mange av dem er dømt for terrorisme.

En betydelig del av palestinske selvstyremyndigheters budsjett går til belønning av terrorister. Ta for eksempel påskemassakren i Netanya 27. mars 2002, hvor 30 sivile israelere ble drept og 140 skadet. En av planleggerne av terrorangrepet har siden den gang mottatt 2,5 millioner kroner i belønning av palestinske selvstyremyndigheter. MIFF har varslet riksrevisjonen om at regjeringen tildekker hvordan norsk bistand bidrar til å belønne terror.

9. mai 2020 blir en betydelig del av Israels anti-terror lov gjeldende i Judea og Samaria [Vestbredden], melder Palestinian Media Watch. Dermed vil det bli ulovlig for palestinske banker å gjøre transaksjoner, og tilby andre banktjenester, til personer som er dømt for terror-relaterte forbrytelser. Strafferammen for å tilby slike banktjenester til dømte terrorister blir 10 års fengsel og en høy bot.

– For å unngå straffeforfølgelse, må de palestinske bankene straks stenge kontoene som palestinske selvstyremyndigheter gjør utbetalinger til for terrordømte fanger, skriver Palestinian Media Watch.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise