– Palestinske banker må stenge kontoene til dømte terrorister

Etter 9. mai vil det bli forbudt for banker å bistå palestinske myndigheter med lønnsutbetalinger til dømte terrorister.

Palestinske fanger i israelske fengsler får høye månedslønninger fra PA.
Palestinske fanger i israelske fengsler får høye månedslønninger fra PA. Mange av dem er dømt for terrorisme.

En betydelig del av palestinske selvstyremyndigheters budsjett går til belønning av terrorister. Ta for eksempel påskemassakren i Netanya 27. mars 2002, hvor 30 sivile israelere ble drept og 140 skadet. En av planleggerne av terrorangrepet har siden den gang mottatt 2,5 millioner kroner i belønning av palestinske selvstyremyndigheter. MIFF har varslet riksrevisjonen om at regjeringen tildekker hvordan norsk bistand bidrar til å belønne terror.

9. mai 2020 blir en betydelig del av Israels anti-terror lov gjeldende i Judea og Samaria [Vestbredden], melder Palestinian Media Watch. Dermed vil det bli ulovlig for palestinske banker å gjøre transaksjoner, og tilby andre banktjenester, til personer som er dømt for terror-relaterte forbrytelser. Strafferammen for å tilby slike banktjenester til dømte terrorister blir 10 års fengsel og en høy bot.

– For å unngå straffeforfølgelse, må de palestinske bankene straks stenge kontoene som palestinske selvstyremyndigheter gjør utbetalinger til for terrordømte fanger, skriver Palestinian Media Watch.

Forrige artikkelHer signerer de regjeringsavtalen
Neste artikkelKun 7% av israelske arabere definerer seg som «palestinere»
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.