Palestinske myndigheter nekter å ta imot koronahjelp fra Emiratene

Årsak: Nødhjelpen hadde blitt fraktet via Ben Gurion-lufthavn i Israel.

Her lastes 16 tonn med nødhjelp til palestinerne ombord et lastefly fra Ethiad Airways i Abu Dhabi. (Foto: WAM)

Tirsdag 19. mai ble det for første gang gjennomført en kommersiell flygning mellom De forente arabiske emirater og Israel. Et lastefly fra det statseide selskapet Ethiad fløy direkte fra Abu Dhabi til Ben Gurion i Israel med 16 tonn medisinsk nødhjelp. Denne skulle fraktes til palestinske myndigheter, for å hjelpe dem i kampen mot koronapandemien, skriver Times of Israel.

Man skulle tro palestinerne var fornøyd med hjelpen fra De forente arabiske emiratene, men selvstyremyndighetene skal ha nektet å ta imot nødhjelpen.

Årsak: De vil ikke være «et verktøy for normalisering mellom Israel og FAE».

Israel og De forente arabiske emirater har i dag ingen diplomatiske bånd og slik ønsker palestinske myndigheter at det skal forbli. En anonym palestinsk regjeringskilde, som uttaler seg til arabiske medier, anklager FAE for å bruke sendingen av nødhjelp som et påskudd til å forbedre forholdet til Israel.

Kilden sier også at nødhjelpen bare skal ha vært koordinert mellom Verdens helseorganisasjon, Israel og FAE, men ikke de palestinske myndighetene.

Emiratenes statsdrevne nyhetsbyrå WAM skriver i en pressemelding at det ble levert 16 tonn med beskyttelsesutstyr, medisinsk utstyr og respiratorer «for å bremse spredningen av korona og dens innvirkning på det okkuperte palestinske territoriet». Nå står nødhjelpen forlatt på flyplassen i Tel Aviv:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise