Palestinske myndigheter vil fortsatt ikke ta imot flere tonn med nødhjelp

Nå har koronahjelpen stått fast på israelsk flyplass i over en uke.

19. mai kom flere tonn med medisinsk koronahjelp til palestinerne, men de vil ikke ha den. (Foto: Nickolay Mladenov)

Flere tonn med medisinsk nødhjelp, øremerket for å hjelpe palestinerne med å håndtere koronapandemien, står fortsatt fast på Ben Gurion-lufthavn i Israel, en uke etter at nødhjelpen kom fra De forente arabiske emirater.

Årsaken er at palestinerne myndigheter ikke ønsker å ta imot hjelpen fra Emiratene, fordi de sendte den via Israel. Palestinske myndigheter sier de ikke ønsker å være «et verktøy for normalisering i forholdet mellom Israel og Emiratene». De reagerte også på at nødhjelpen var koordinert mellom FN, Emiratene og Israel uten at de selv var involvert, skriver Times of Israel.

Nå vurderer FN, som har vært med å koordinere hjelpen, hva de skal gjøre med bistanden, som har stått på flyplassen i Israel siden 19. mai. Hjelpen består av 14 tonn med beskyttelsesutstyr, medisinsk utstyr og respiratorer. FNs spesialutsending til Midtøsten, Nickolay Mladenov, sier han ville jobbe med å få palestinerne til å ta imot hjelpen. Hvis ikke kan nødhjelpen til sjuende og sist bli sendt til andre land som er litt mer mottakelige.

FNs spesialutsending til Midtøsten, Nickolay Mladenov, forsøker å få palestinerne til å ta imot nødhjelpen. (Foto: EPP/Flickr)
Forrige artikkelTybring-Gjedde etterlyser rapport om palestinske skolebøker
Neste artikkelHer er Erna og Netanyahu i nytt samarbeidsmøte
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.