– Anneksjonen vil føre til at al-Aqsa blir ødelagt og tempelet bygget

Palestinske myndigheters utenriksminister bruker løgnanklager til å oppvigle den muslimske verden.

Skjermdump fra PA TV 1. mai 2020.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Dette skrittet [Israels annektering av Jordan-dalen], dersom det blir tatt… vil plassere al-Aqsa-moskéen – den første bønneretningen, den andre moskéen [i verden] og den tredje helligdom – under israelsk kontroll, før den blir ødelagt og det påståtte tempelet blir bygget i stedet. Dette skrittet, dersom det blir tatt, vil endre konflikten fra en politisk konflikt til en endeløs religiøs konflikt, sa PAs utenriksminister Riyad Al-Malki på PA TV 1. mai 2020.

Uttalelsen ble gjentatt for kort tid siden.

– [Israels anneksjon] vil plassere den velsignede al-Aqsa moskéen… under full israelsk kontroll, for å gjennomføre deres plan om å fremme den falske narrativen for å ødelegge den og bygge deres påståtte tempel, gjentok Al-Malki nylig. Uttalelsen ble gitt til arabiske utenriksministre i en videokonferanse og gjengitt av PAs offisielle avis Al-Hayat Al-Jadida 11. juni 2020.

Palestinian Media Watch tolker utsagnene som et forsøk på å oppvigle palestinerne spesielt og den muslimske verden generelt til religiøs krig.

Forrige artikkelMIFF Trondheim er i gang med standsesongen
Neste artikkelYouTube tok riktig avgjørelse: MIFF skal kunne eksponere hatet vi blir utsatt for
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.