Banker nekter å utbetale lønn til terrorister

Frykter de vil bli utsatt for sanksjoner som følge av ny israelsk lov.
Flere banker som opererer i de palestinske områdene nekter å utbetale penger til dømte terrorister. (Foto: Facebook)

Fire banker nekter å utbetale «stipend», eller terrorlønnen, som palestinske selvstyremyndigheter utbetaler til dømte terrorister. Årsaken er frykt for israelske sanksjoner som trer i kraft i midten av juli, skriver Times of Israel.

Opprinnelig skulle lovverket som forbyr banker å bistå palestinske myndigheter med lønnsutbetalinger til dømte terrorister tre i kraft i mai, men er blitt utsatt til midten av juli. Loven gjør det ulovlig for palestinske banker å gjøre transaksjoner, og tilby andre banktjenester, til personer som er dømt for terror-relaterte forbrytelser. Strafferammen for å tilby slike banktjenester til dømte terrorister blir 10 års fengsel og en høy bot.

Palestinske myndigheter er rasende på bankene som nekter å utbetale penger til terrorister. Direktør i komitéen for palestinske fangers anliggende, Qadri Abu Bakr, krever at bankene utbetaler terrorlønnen. Han sier de bryter med instruksjonene til de palestinske myndighetene ved å ikke gjøre det.

Den palestinske ledelsen har lovet at de vil fortsette med utbetalingene, og beskriver dem som en form for sosial velferd og kompensasjon for hva de mener er et urettferdig militært rettssystem. For å løse problemstillingen jobber selvstyremyndighetene nå med å opprette en finansinstitusjon for å betale direkte til terroristenes kontoer, slik at de unngår å bruke private banker. På den måten håper de å unngå de israelske sanksjonene.

Det er totalt 13 banker som opererer i de delene av Vestbredden som er styrt av de palestinske selvstyremyndighetene. Sju av bankene er palestinske, fire er jordanske og en er egyptisk. Det er ikke kjent hvilke banker det er som nekter å utbetale lønnen til terroristene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise