Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Banker nekter å utbetale lønn til terrorister

Flere banker som opererer i de palestinske områdene nekter å utbetale penger til dømte terrorister. (Foto: Facebook)
Frykter de vil bli utsatt for sanksjoner som følge av ny israelsk lov.

Fire banker nekter å utbetale «stipend», eller terrorlønnen, som palestinske selvstyremyndigheter utbetaler til dømte terrorister. Årsaken er frykt for israelske sanksjoner som trer i kraft i midten av juli, skriver Times of Israel.

Opprinnelig skulle lovverket som forbyr banker å bistå palestinske myndigheter med lønnsutbetalinger til dømte terrorister tre i kraft i mai, men er blitt utsatt til midten av juli. Loven gjør det ulovlig for palestinske banker å gjøre transaksjoner, og tilby andre banktjenester, til personer som er dømt for terror-relaterte forbrytelser. Strafferammen for å tilby slike banktjenester til dømte terrorister blir 10 års fengsel og en høy bot.

Palestinske myndigheter er rasende på bankene som nekter å utbetale penger til terrorister. Direktør i komitéen for palestinske fangers anliggende, Qadri Abu Bakr, krever at bankene utbetaler terrorlønnen. Han sier de bryter med instruksjonene til de palestinske myndighetene ved å ikke gjøre det.

Den palestinske ledelsen har lovet at de vil fortsette med utbetalingene, og beskriver dem som en form for sosial velferd og kompensasjon for hva de mener er et urettferdig militært rettssystem. For å løse problemstillingen jobber selvstyremyndighetene nå med å opprette en finansinstitusjon for å betale direkte til terroristenes kontoer, slik at de unngår å bruke private banker. På den måten håper de å unngå de israelske sanksjonene.

Det er totalt 13 banker som opererer i de delene av Vestbredden som er styrt av de palestinske selvstyremyndighetene. Sju av bankene er palestinske, fire er jordanske og en er egyptisk. Det er ikke kjent hvilke banker det er som nekter å utbetale lønnen til terroristene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart