Tusenvis av palestinere besøker Israels strender

Israelske soldater ser gjennom fingrene med ulovlig innreise i Israel.
En muslimsk familie på stranden i Tel Aviv i 2008. (Illustrasjonsfoto: upyernoz, flickr)

I løpet av den siste uken har tusenvis av palestinere, både voksne og barn, tatt seg gjennom hull i sikkerhetsbarrieren for en familiedag på en av Israels strender. Alle som har besøkt en strand i helgen kan ikke ha unngått å se de palestinske familiene, spesielt i Jaffa, men også i Herzliya, Haifa og andre strender, skriver Jack Khoury og Hagar Shezaf i Ha’aretz.

– Etter at de første forsøkene på å ta seg inn i Israel ikke ble møtt med noen respons fra militæret, spredte ryktet seg raskt på Vestbredden, skriver Times of Israel. Det er satt opp transportservice fra flere hull og krysningspunkt i sikkerhetsbarrieren til israelske strender. De palestinske familiene kommer typisk med matpakke og badeleker. De betaler mellom 60 og 100 kroner for transporten, meldte israelsk tv lørdag.

– Til tross for den potensielle sikkerhetsrisikoen og faren for koronavirussmitte har de israelske myndighetene, som er fullt klar over fenomenet, ikke grepet inn, skriver Times of Israel.

Aref Shaaban, en palestiner fra Jenin, sier at israelske soldater til og med har hjulpet palestinske familier å ta seg inn i Israel. Da vi skulle ta oss tilbake gjennom hullet i sikkerhetsgjerdet om kvelden, ar det en militær jeep som satte på lys for oss, forteller en palestiner til Ha’aretz. Palestinerne som har besøkt Israel forteller at de ikke har følt seg truet, verken ved krysningspunktene eller i de israelske byene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise