Tusenvis av palestinere besøker Israels strender

Israelske soldater ser gjennom fingrene med ulovlig innreise i Israel.

En muslimsk familie på stranden i Tel Aviv i 2008. (Illustrasjonsfoto: upyernoz, flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I løpet av den siste uken har tusenvis av palestinere, både voksne og barn, tatt seg gjennom hull i sikkerhetsbarrieren for en familiedag på en av Israels strender. Alle som har besøkt en strand i helgen kan ikke ha unngått å se de palestinske familiene, spesielt i Jaffa, men også i Herzliya, Haifa og andre strender, skriver Jack Khoury og Hagar Shezaf i Ha’aretz.

– Etter at de første forsøkene på å ta seg inn i Israel ikke ble møtt med noen respons fra militæret, spredte ryktet seg raskt på Vestbredden, skriver Times of Israel. Det er satt opp transportservice fra flere hull og krysningspunkt i sikkerhetsbarrieren til israelske strender. De palestinske familiene kommer typisk med matpakke og badeleker. De betaler mellom 60 og 100 kroner for transporten, meldte israelsk tv lørdag.

– Til tross for den potensielle sikkerhetsrisikoen og faren for koronavirussmitte har de israelske myndighetene, som er fullt klar over fenomenet, ikke grepet inn, skriver Times of Israel.

Aref Shaaban, en palestiner fra Jenin, sier at israelske soldater til og med har hjulpet palestinske familier å ta seg inn i Israel. Da vi skulle ta oss tilbake gjennom hullet i sikkerhetsgjerdet om kvelden, ar det en militær jeep som satte på lys for oss, forteller en palestiner til Ha’aretz. Palestinerne som har besøkt Israel forteller at de ikke har følt seg truet, verken ved krysningspunktene eller i de israelske byene.

Forrige artikkelIsraelsk TV: Hizbollah ønsket å bruke Beiruts ammoniumnitrat mot Israel
Neste artikkelMIFF krever at Facebook bruker IHRAs definisjon på antisemittisme
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.