Krever unnskyldning fra palestinerne

Gulfrådet reagerer kraftig på utspillene fra palestinske ledere.

Samarbeidsrådet for gulfstatene reagerer kraftig på utspillene fra palestinske ledere. (Foto: Gulfrådet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Leder av Samarbeidsrådet for gulfstatene fordømmer palestinske fraksjoner for deres «uansvarlige språk», som inkluderer oppvigleri og trusler. Nå krever de en formell unnskylding på palestinsk TV, skriver Israel Hayom.

Helt fra øyeblikket USAs president Donald Trump kunngjorde fredsavtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater har palestinske fraksjoner kjørt en voldsom hetskampanje mot ledelsen i Abu Dhabi. I gatene har palestinere brent flagget til Emiratene og bilder av landets ledere.

Nå får palestinerne motbør fra Samarbeidsrådet for gulfstatene, tidligere kjent som Gulfrådet, som består av de seks landene i Gulfen. Rådets leder, Nayef Al-Hajraf, krever en unnskyldning fra det palestinske lederskapet for hetsen mot deres organisasjonen og et av deres medlemsland.

– Jeg fordømmer det uansvarlige språket som inkluderer oppvigleri og trusler, sier al-Hajraf om utspillene til det palestinske lederskapet.

De seks medlemslandene i Gulfrådet består av Bahrain, De forente arabiske emirater, Kuwait, Oman, Qatar og Saudi-Arabia. Alle landene er naboer på Den arabiske halvøy, og har historiske og kulturelle fellestrekk.

– Det er synd at palestinerne gjør denne tabben og at de har tvil om GCCs historiske holdning til dem. Jeg oppfordrer deres ledere […] og president Mahmoud Abbas til å be om unnskyldning for deres provokative uttalelser, sier lederen av Gulfrådet.

For å understreke hvor alvorlig de ser på utspillene krever organisasjonen en formell beklagelse sendt på palestinske myndigheters offisielle TV-kanal.

Forrige artikkelEU advarer Serbia og Kosovo mot å flytte sine ambassader til Jerusalem
Neste artikkelFor første gang vil Høyre nevne Israel i sitt partiprogram
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.