– Våre arabiske brødre har sviktet oss

Palestinerne svært skuffet over at den Arabiske liga ikke støttet dem.

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas må oppgitt innse at han ikke får støtte av den Arabiske liga. (Foto: OIC)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Palestinerne har reagert med sinne og dyp skuffelse etter at Den arabiske liga nektet å fordømme avtalen om normalisering av forholdet mellom Israel og De forente arabiske emirater, skriver Jerusalem Post.

Som MIFF skrev torsdag ble det et stort politisk nederlag for palestinerne onsdag, da et forslag fra de palestinske selvstyremyndighetene om å fordømme avtalen om normalisering av forholdet mellom Israel og De forente arabiske stater ikke fikk støtte i Den arabiske liga.

– Først trodde vi at Emiratene var det eneste landet som hadde dolket oss i ryggen. På onsdag så vi at også flere andre arabiske land har forrådt det palestinske folk og den palestinske sak. Dette er en mørk dag i palestinernes og arabernes historie, sier en palestinske tjenestemann til Jerusalem Post.

Grønt lys for normalisering av forholdet til Israel

Nå frykter palestinerne at Den arabiske ligas manglende vilje til å fordømme avtalen vil bane vei for andre arabiske land til å normalisere forholdet til Israel.

– Den arabiske liga har gitt grønt lys til flere normaliseringsavtaler med Israel. Våre arabiske brødre har sviktet oss, sier Ahmed Majdalani i PLOs eksekutivkomité.

Abdulkhaleq Abdulla, en emiratisk professor i statsvitenskap, kommenterer palestinernes nederlag i Den arabiske liga i en melding på Twitter:

– Den palestinske delegasjonen ble avvist av Den arabiske liga, som forkastet et palestinsk resolusjon om å fordømme fredsavtalen mellom Emiratene og Israel. Dette skjer for første gang i den Arabiske ligas historie på grunn av det korrupte palestinske lederskapets dumhet, skriver han.

Andre politiske nederlag på kort tid

Flere av medlemslandene i Den arabiske liga, som Emiratene, Bahrain, Egypt, Jordan, Marokko og Sudan motsatte seg den palestinske resolusjonen.

– Enhver suveren stat har den ubestridelige retten til å føre sin utenrikspolitikk slik de selv vil, og det er noe dette rådet respekterer og støtter, sa generalsekretær Ahmad Aboul Gheit i den Arabiske liga under møtet.

Nederlaget i Den arabiske liga er ikke den eneste diplomatiske nedturen for palestinerne i det siste. Nylig gikk lederen av Samarbeidsrådet for gulfstatene ut og fordømte palestinske fraksjoner for oppvigleri og trusler mot Emiratene. Gulfrådet krever en offentlig unnskyldning på TV.

Forrige artikkelMessi fronter israelsk oppfinnelse
Neste artikkelTidligere verdensleder spilte en nøkkelrolle i fredsavtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.