Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Ingenting skader Palestina mer enn å inngå en allianse med jødene

Palestinske myndigheter sprer hatbudskap i moskeene. Her illustrert fra en moske i Egypt. (Foto: Pan Chaoyue/Flickr)
Palestinske selvstyremyndigheter avslører sin antisemittiske natur, mener Itamar Marcus i Palestinian Media Watch.

De palestinske selvstyremyndighetene (PA) avslørte sitt sanne vesen som et jødehatende antisemittisk organ, ved å fordømme fredsavtalen mellom Israel, Emiratene og Bahrain fordi det er en «allianse med jødene», skriver Itamar Marcus i den israelske organisasjonen Palestinian Media Watch.

Ikke bare er dette hva PA mener, men dette hatbudskapet ble spredt videre til moskeene, i form av en instruksjon til imamene i de palestinske selvstyreområdene om hva de skal si til folket i fredagsbønnen.

Den ukentlige instruksjonen, som kommer fra PAs religionsdepartementet, bestemmer innholdet som skal forkynnes i moskeer i de palestinske selvstyreområdene. Til den siste fredagsbønnen har imamer blitt bedt om å fordømme fredsavtalene mellom Israel og arabiske land. Her er noe av det imamene ble bedt om å si:

Det er ingenting som skader Palestina og dets hellige steder mer enn å inngå en allianse med jødene, være knyttet til dem og stole på dem.

Et annet budskap PA ønsket å få imamene til si er det antisemittiske temaet som advarer muslimer om de forferdelige konsekvensene, inkludert ydmykelse og skam, ved å være «lydige» mot jødene.

Lydighet mot jødene, og bli dratt etter dem vil føre til svakhet, lovløshet, ydmykelse og skam over nasjonen.

PA har lagt ved flere tekster fra Koranen og Haditene for å støtte opp om sitt anti-jødiske budskap og fordømmelsen av fredsavtalene. En av tekstene advarer muslimene om å være varsom overfor jøder og kristne, fordi målet deres er å få muslimer til å gå bort fra sin tro på islam:

«Og aldri vil jødene eller de kristne akseptere deg før du følger deres religion»

Sura 2:120

Årsaken til angrepet på de kristne her er trolig fordi USA har spilt en sentral rolle i fredsavtalene mellom Israel og arabiske land, skriver Marcus.

I tillegg til å advare mot «allianse med jødene» og «lydighet mot jødene», så fordømmer PA flere ganger også «normalisering og relasjoner til den sionistiske enheten», som de mener er «høyforræderi». Israel blir ikke nevnt ved navn eller anerkjent, men omtales bare som den «sionistiske enhet».

Palestinian Media Watch har gjentatte ganger advart om hvor sentralt antisemittisme og jødehat er i PAs utdanning og ideologi. PAs budskap i moskeene vil bidra til å forankre dette hatet hos de muslimske palestinerne.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart