Vil ha boikott av Israel – får selv behandling på israelsk sykehus

Palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat er alvorlig syk.

Palestinernes forhandlingsleder Saeb Erekat truer med å oppløse selvstyremyndighetene innen utgangen av året, samtidig som han avviser Netanyahus utspil om nye forhandlinger. (Foto: US Islamic World Forum / Flickr.com / CC)
Palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat fikk behandling på israelsk sykehus. (Foto: US Islamic World Forum)

Den høytstående palestinske politikeren Saeb Erekat er lagt inn på sykehus i Israel for behandling, etter komplikasjoner som følge av koronasmitte. Palestinernes sjefsforhandler er lagt på respirator. Tilstanden er kritisk.

–  Erekat hadde en rolig natt, men i morges ble hans tilstand forverret og er nå definert som kritisk. På grunn av åndedrettsnød ble han intubert og bedøvet, opplyser det israelske sykehuset Hadassah Ein Kerem.

Erekat, en av de nærmeste rådgiverne til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, er utsatt på grunn av en tidligere lungetransplantasjon. Han ble lagt inn på sykehus i Jerusalem søndag, etter at de palestinske selvstyremyndighetene ba Israel om å gi ham øyeblikkelig medisinsk hjelp. Legene ved det israelske sykehuset sier at behandlingen er komplisert.

–  Hadassah, med sine beste leger, er i kontakt med internasjonale fagpersoner angående en så kompleks pasientpleie, opplyser sykehuset.

Erekat, en av arkitektene bak Oslo-avtalen, hadde i starten bare milde symptomer etter å ha fått påvist korona, men tilstanden forverret seg. Til slutt ble tilstanden så alvorlig at palestinerne måtte be Israel om hjelp.

Tidligere i år påstod Erekat at Israel spredte koronaviruset med vilje for å drepe palestinere, ifølge organisasjonen Palestinian Media Watch (PMW). Erekat, som nå får livreddende behandling på israelsk sykehus, har tidligere kritisert europeiske land for å ikke støtte en boikott av Israel. I sosiale medier har flere påpekt at det er langt mellom liv og lære:

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag