PLOs generalsekretær er død

Fikk behandling på israelsk sykehus.

Palestinernes forhandlingsleder Saeb Erekat truer med å oppløse selvstyremyndighetene innen utgangen av året, samtidig som han avviser Netanyahus utspil om nye forhandlinger. (Foto: US Islamic World Forum / Flickr.com / CC)
Palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat fikk behandling på israelsk sykehus. (Foto: US Islamic World Forum)

Den palestinske sjefsforhandleren Saeb Erekat, PLOs generalsekretær og nære støttespiller av president Mahmoud Abbas, er død 65 år gammel. Han døde av komplikasjoner som følge av koronasmitte, skriver Times of Israel.

Erekat, en av arkitektene bak Oslo-avtalen, hadde i starten bare milde symptomer etter å ha fått påvist korona, men tilstanden forverret seg. Til slutt ble tilstanden så alvorlig at palestinerne måtte be Israel om hjelp.

Han ble innlagt på Hadassah-sykehuset i Jerusalem 18. oktober. Det er det israelske sykehuset som nå opplyser om dødsfallet. Erekat hadde tidligere gjennomført en lungetransplantasjon, som gjorde behandlingen komplisert.

Erekat ble lagt i kunstig koma da han ble innlagt på sykehus og de israelske legene forhørte seg med internasjonale eksperter for å gi ham best mulig pleie, men livet stod ikke til å redde.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag