– Salg av eiendom til israelere er et svik mot Jesus

Salg av eiendom er ikke bare et lovbrudd, men også en religiøs overtredelse ifølge PA.
Bosetningen Einav (Foto: Eilam Gil, flickr.com)
Arabere som selger sin egen eiendom på Vestbredden til jøder risikerer å bli hardt straffet. (Foto: Eilam Gil, flickr.com)

I henhold til palestinske myndigheters (PA) lover er det en straffbar handling for palestinere å selge eiendom til jøder. Straffen for å begå et slikt lovbrudd er livstid i fengsel med hardt arbeid. Det var den palestinske presidenten Mahmoud Abbas som i 2014 besluttet å øke straffen for salg av eiendom.

I tillegg fremstiller palestinerne også salg av eiendom til israelere som en religiøs overtredelse. En kristen spaltist for den offisielle palestinske avisen Muwaffaq Matar skrev 27. desember at «kristne palestinere forstår faren ved jødifisering» og «derfor ser de på salg av palestinsk eiendom til rasistiske kolonialistiske israelske okkupanter og bosettere som et svik mot Jesus».

Spaltisten fremstiller det som om landets kristne hellighet blir krenket hvis det blir solgt til jøder, skriver organisasjonen Palestinian Media Watch.

På samme måte ser muslimske palestinere på hele landet Israel som islamsk hellig land og derfor har PAs stormufti og Fatwa-rådet advart om at salg av eiendom til jøder ikke bare bryter PAs lover, men også de islamske lovene:

Alle som selger palestinsk eiendom til fienden er en forræder for Allah og Hans sendebud, i tillegg til hans religion og hjemland.

Offisielt palestinsk TV

Stormuftien gjentok dette i 2020, da han han sa at «landet tilhører den islamske nasjon». Videre sa han at alle som selger eiendom «til fienden» skal bli utstøtt og han advarte om at slike mennesker ikke vil bli begravet på en muslimsk gravplass.

Palestinske myndigheters lovverk sier at alle som prøver å selge land til jøder skal straffes med fem års hardt straffearbeid, mens de som faktisk gjennomfører et slikt salg skal straffes med livstid i fengsel med hardt arbeid. PA har instruert sine egne politistyrker til å ta «de strengeste skritt mot alle som i hemmelighet selger eller overfører land til okkupasjonen, eller som har bidratt til det».

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise