Palestinske myndigheter ga minst 1,3 milliarder kroner i belønning til terrorister

Det skalerte belønningssystemet for palestinske terrorister fortsatte med full styrke i 2020.
Palestinske fanger
Palestinske fanger i israelske fengsler får høye månedslønninger fra PA. Mange av dem er dømt for terrorisme.

En ung palestiner kan velge ulike karriereveier. Han kan utdanne seg for eksempel til å bli politi eller lærer. Eller han kan velge å gå til voldelig angrep på israelere. Dersom terroristen blir arrestert og sitter i israelsk fengsel, vil han etter relativt få år få flere ganger høyere månedslønn enn det han kunne drømme om som lærer eller politi. Også etter at terroristen blir løslatt, vil de månedlige belønningene fortsette å strømme inn på konto.

At det er slik belønningssystemet fungerer, har norske myndigheter kjent til i årevis. Likevel fortsetter Norge å gi flere hundre millioner kroner årlig i generell budsjettstøtte til palestinske myndigheter. Det er en stor skam.

I 2020 forsøkte palestinske myndigheter å skjule sine belønninger til terrorister, ved å la overføringene gå via PLO. En rapport fra Palestinian Media Watch publisert 22. februar forklarer dette i detalj, men her er kortversjonen.

Grafen viser at departementet for fangesaker var en egen budsjettpost i 2018 og 2019. Men i 2020 ble midlene til belønningssystemet for terrorister skjult av palestinske myndigheter ved tilsvarende økte overføringer til PLO (slik PA også gjorde i 2015-2017). Palestinian Media Watch konkluderer derfor med at de totale overføringer til dømte terrorister (både fengslede og frigjorte) var til sammen minst 1,3 milliarder kroner (512 millioner shekel).

– Dersom det internasjonale samfunnet skal fortsette å gi PA bistand, kan ikke bistandsgiverne tillate at PA skjuler en så stor del av sitt budsjett under en budsjettpost «PLO-institusjoner». Det gir ikke innsyn i hvordan pengene blir brukt, sier Itamar Marcus, direktør i Palestinian Media Watch.

MIFF har tidligere meldt at palestinske myndigheter utbetaler millionbeløp til «PLO-institusjoner» som EU definerer som terrororganisasjoner. Norges bistand går ikke bare til å belønne terrorister som er stolte over drap på jødiske kvinner og barn, den går også til å finansiere terrorgrupper som planlegger nye slike angrep.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise