Palestinerne er mer lykkelige enn jordanerne og egypterne

Israel klatrer tre plasser opp på listen over mest lykkelige land. Til tross for alle påstander om israelske forbrytelser mot palestinerne, scorer de høyere enn Egypt og Jordan på FNs lykkeindeks.
Til tross for alt man med rette og urette kan kritisere Israel for å ha påført palestinerne, ligger de i rangering av levekår (Human Development Index) og lykkerangering på nivå med sine arabiske brødre i nabolaget.

World Happiness Report utgis med støtte blant annet av av FNs initiativ for bærekraftige utviklingsløsninger. Ifølge rapporten er landene øverst på listen de som best «støtter trivsel, inkludert inntekt, sunn livsstil, sosial støtte, frihet, tillit og generøsitet».

På den siste rangeringen som kom nylig klatrer Israel fra 14. plass til 11. plass på listen. Israel ligger like bak Østerrike og like foran Australia. Finland og Island troner på topp, med Sverige på 6. plass og Norge på 8. plass.

Palestinerne plasserer seg på 125. plass på listen basert på tall fra 2018-2020. Dette kunne kanskje blitt brukt av noen som et middel til å fordømme Israel: «Stakkars palestinerne, de har så lite happiness på grunn av israelsk mur, okkupasjon, bosetninger, apartheid, diskriminering, kontrollposter, rasisme og så videre.»

Men når du ser hvem som ligger på 127. plass og 132. plass forsvinner dette argumentet. Palestinerne rangerer høyere for lykke enn de arabiske og muslimske nabosamfunnene i Jordan og Egypt. Libanon kommer på 123. plass. Til tross for alt man med rette og urette kan kritisere Israel for å ha påført palestinerne, ligger de i rangering av levekår (Human Development Index) og lykkerangering på nivå med sine arabiske brødre i nabolaget.

Araberne i området som har det aller best, er araberne som er statsborgere i Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelHuman Rights Watch demoniserer Israel med apartheid-anklage
Neste artikkelIsrael ba Tor Wennesland viderebringe advarsel
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise