Tilbakeholder 1,6 milliarder kroner av PAs penger på grunn av terrorlønnen

Israel tilbakeholder den samme summen som PA bruker på lønn til terrorister.
Statsminister Naftali Bennett leder et møte i sikkerhetskabinettet søndag 11. juli 2021. (Foto: Marc Israel Sellem/POOL)

Det israelske sikkerhetskabinettet stemte søndag for å tilbakeholde nesten 1,6 milliarder kroner fra de palestinske selvstyremyndighetene (PA), den samme summen som PA brukte på å betale palestinske terrorister i fjor.

Ifølge en rapport som ble presentert av forsvarsminister Benny Gantz, og forberedt av forsvarsdepartementet, brukte PA 1,6 milliarder kroner «på indirekte støtte til terror i 2020», skriver Times of Israel.

– I lys av denne rapporten vil disse midlene bli trukket fra de månedlige utbetalingene som Israel overfører til PA, uttaler statsministerens kontor.

Det er ikke første gang sikkerhetskabinettet tilbakeholder skatteinntekter de samler inn for palestinske myndigheter, på grunn av utbetalingene PA gjør til fengslede terrorister eller til familiene til terrorister som dør i angrepet. Også i november vedtok sikkerhetskabinettet til forrige regjering å tilbakeholde rundt 1,6 milliarder kroner på grunn av den palestinske terrorlønnen.

På grunn av at Israel tilbakeholder penger, og på grunn av politisk press fra utsiden, har palestinske tjenestemenn det siste året antydet at de vurderer å endre på den kontroversielle ordningen med å betale ut store lønninger til palestinere som sitter fengslet for terrorisme. Ordningen har lenge hindret palestinske myndigheter i få diplomatiske gjennombrudd i Washington.

Også administrasjonen til USAs president Joe Biden, som tiltrådte i januar, har gjentatte ganger oppfordret palestinerne til å stanse sin politikk om å gi «kompensasjon til enkeltpersoner som er i fengsel på grunn av terrorisme».

Men for bare en måned siden skal PA-president Mahmoud Abbas ha godkjent en utbetaling på rundt 350.000 kroner til familien til Muhannad Halabi, som drepte to israelere i et terrorangrep i Jerusalem i oktober 2015. Halab rakk også å skade flere andre, blant annet skjøt han en 2 år gammel gutt i beinet, før han selv ble skutt og drept av israelske sikkerhetsstyrker.

De palestinske tenåringene Amjad Mahmad Awad og Hakim Mazen Awad drepte i 2011 en israelsk småbarnsfamilie i sitt eget hjem. Nylig økte palestinske myndigheter den månedlige utbetalingene til terroristene:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise