Nobelprisvinner Arafat: – Du vil se israelerne flykte som rotter

I 1994 fikk Yasser Arafat Nobels fredspris av den norske Nobelkomiteen. Samtidig drømte han om at israelerne skulle flykte som rotter.
Yasser Arafat. (Foto: Remy Steinegger, WEF)
Yasser Arafat. (Foto: Remy Steinegger, WEF)

Den britisk-palestinske journalisten Abdel Bari Atwan har latt seg begeistre av bildene fra flyplassen i Kabul de siste ukene. På den libanesiske tv-stasjonen Mayadeen profeterer Atwan at israrelerne kommer til å flykte slik som vestlige statsborgere og afghanere flykter fra Taliban i Afghanistan.

– Israel er i forvirring, i panikk. De vet veldig godt at det som skjedde på flyplassen i Kabul vil gjenta seg på Ben Gurion flyplass, sier Atwan.

– Men Ben Gurion flyplass vil bli stengt, fortsatte han, det vil ikke komme noen fly dit. De [israelerne] vil ikke ha noe annet alternativ enn [å flykte via] havet.

Programlederen fra Mayadeen smiler med tanken på israelere som må lære seg å svømme for å komme seg unna via Middelhavet. Så forteller Atwan en historie.

«I juli 1995, møtte jeg president Yasser Arafat i Tunisia. Arafat inviterte meg til å gå en tur på natten, det var rundt klokken 1. Arafat sa til meg: ‘Ved Allah, du vil se at israelerne flykter fra Palestina, som rotter flykter fra et synkene skip. Du vil få oppleve det. Jeg vil ikke oppleve det, men du er mye yngre enn meg og du vil få oppleve det.’ I dag tror jeg at den profetien vil bli oppfylt.»

Arafat flyttet fra Tunisia til Gaza i juli 1994. Det er grunn til å tro at Atwan har forvekslet årstallene, og at Arafat formidlet sin antisemittiske drøm samme år som han fikk Nobels fredspris i Norge. Hvis det var året etter, gjør det ikke saken noe bedre.

Se klippet her (via Memri):

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise