Eksplosiv byggevekst i palestinske områder

Antallet boliger på Gaza-stripen og de palestinsk-kontrollerte områdene av Vestbredden har økt med fire prosent bare i løpet av det siste året. Palestinerne bygger 20 ganger flere boliger enn israelske bosettere.

Dette bildet skal være tatt i Gush Etzion, en israelsk bosetningsblokk sør for Betlehem i august 2010. Boligveksten i palestinske områder er 20 ganger større enn i israelske bosetninger. (Illustrasjonsfoto: Cyrl, flickr.com)
Israel lover USA å begrense utbyggingen. Her fra bosetningen Gush Etzion på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Cyrl, flickr.com)

Den første mandagen i oktober har Den arabiske liga utpekt til arabisk boligdag. I den anledning kommer Palestinian Central Bureau of Statistics (PCBS) ut med boligstatistikk for “Palestina” [pdf].

Totalt er det nå 919.800 boenheter, en økning på 31 prosent fra 2007, skriver PCBS. Ifjor meldte de at det var 884.385 boenheter. Økningen har altså vært på 35.415 boenheter siste år, noe som tilsvarer en økning på fire prosent.

Den venstreorienterte israelske organisasjonen Peace Now, som får internasjonal støtte for å overvåke israelsk boligbygging på Vestbredden, meldte om byggestart på 1.850 boenheter i sin årsrapport for 2011. Det tilsvarer en boligbygging på 5,2 prosent i forhold til den totale palestinske boligbyggingen på Vestbredden og Gaza-stripen i omtrent den samme perioden.

I år 2010 ble det fullført 33.128 boenheter i Israel, ifølge Israels statistiske sentralbyrå. I Norge ble det fullført 20.046 boenheter i 2011, ifølge SSB.

Ifølge CIA World Factbook har Vestbredden 2,6 millioner innbyggere og Gaza-stripen har 1,7 millioner. 4,3 millioner palestinere bygger litt flere boenheter enn ca. 8 millioner israelere. 4,3 millioner palestinere bygger 77 prosent flere boenheter enn 5 millioner nordmenn.

 

Forrige artikkelFire soldater skadet i drosjekrasj
Neste artikkelJøde først, så kopter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.