Eksplosiv byggevekst i palestinske områder

Antallet boliger på Gaza-stripen og de palestinsk-kontrollerte områdene av Vestbredden har økt med fire prosent bare i løpet av det siste året. Palestinerne bygger 20 ganger flere boliger enn israelske bosettere.
Dette bildet skal være tatt i Gush Etzion, en israelsk bosetningsblokk sør for Betlehem i august 2010. Boligveksten i palestinske områder er 20 ganger større enn i israelske bosetninger. (Illustrasjonsfoto: Cyrl, flickr.com)
Israel lover USA å begrense utbyggingen. Her fra bosetningen Gush Etzion på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Cyrl, flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Den første mandagen i oktober har Den arabiske liga utpekt til arabisk boligdag. I den anledning kommer Palestinian Central Bureau of Statistics (PCBS) ut med boligstatistikk for “Palestina” [pdf].

Totalt er det nå 919.800 boenheter, en økning på 31 prosent fra 2007, skriver PCBS. Ifjor meldte de at det var 884.385 boenheter. Økningen har altså vært på 35.415 boenheter siste år, noe som tilsvarer en økning på fire prosent.

Den venstreorienterte israelske organisasjonen Peace Now, som får internasjonal støtte for å overvåke israelsk boligbygging på Vestbredden, meldte om byggestart på 1.850 boenheter i sin årsrapport for 2011. Det tilsvarer en boligbygging på 5,2 prosent i forhold til den totale palestinske boligbyggingen på Vestbredden og Gaza-stripen i omtrent den samme perioden.

I år 2010 ble det fullført 33.128 boenheter i Israel, ifølge Israels statistiske sentralbyrå. I Norge ble det fullført 20.046 boenheter i 2011, ifølge SSB.

Ifølge CIA World Factbook har Vestbredden 2,6 millioner innbyggere og Gaza-stripen har 1,7 millioner. 4,3 millioner palestinere bygger litt flere boenheter enn ca. 8 millioner israelere. 4,3 millioner palestinere bygger 77 prosent flere boenheter enn 5 millioner nordmenn.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise