Sharon må velge Shinui eller ultraortodokse

Det sekulære sentrumspartiet Shinui står hardt på sitt, og avviser ethvert regjeringssamarbeid med det ultraortodokse Shas-partiet. Statsminister Ariel Sharon planlegger sonderingsmøter med lederne både for Shas og United Torah Judaism, rapporterer Israels radio. - Dersom Ap velger de ultraortodokse partiene fremfor Shinui i en fremtidig koalisjon, vil partiets velgere tolke dette som et bedrag, sier Shinui-leder Yosef Lapid. Tirsdag er det ventet at Shimon Peres vil få formell godkjennelse fra Arbeiderpartiet til å gå videre i regjeringsforhandlinger med Sharon. I følge medarbeidere som står statsministeren nær, arbeides det med fem forskjellige regjeringskonstellasjoner. En koalisjon mellom Likud, Ap og de ultraortodokse partiene vil kunne være den mest stabile, sier kildene til Jerusalem Post. En slik løsning blir også støttet av mektige Benjamin Netanyahu og andre politikere på høyresiden i Likud. (13.07.04)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det sekulære sentrumspartiet Shinui står hardt på sitt, og avviser ethvert regjeringssamarbeid med det ultraortodokse Shas-partiet. Statsminister Ariel Sharon planlegger sonderingsmøter med lederne både for Shas og United Torah Judaism, rapporterer Israels radio. – Dersom Ap velger de ultraortodokse partiene fremfor Shinui i en fremtidig koalisjon, vil partiets velgere tolke dette som et bedrag, sier Shinui-leder Yosef Lapid. Tirsdag er det ventet at Shimon Peres vil få formell godkjennelse fra Arbeiderpartiet til å gå videre i regjeringsforhandlinger med Sharon. I følge medarbeidere som står statsministeren nær, arbeides det med fem forskjellige regjeringskonstellasjoner. En koalisjon mellom Likud, Ap og de ultraortodokse partiene vil kunne være den mest stabile, sier kildene til Jerusalem Post. En slik løsning blir også støttet av mektige Benjamin Netanyahu og andre politikere på høyresiden i Likud. (13.07.04)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelØdeleggende selvmedlidenhet
Neste artikkelIsrael promoterer militærprodukter
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise