Balad

Partileder: Jamal Zahalka

Stiftet: 1996
Antallet Knesset-medlemmer etter valget i 2009: 3 (samme i 2006)
Politisk plassering: Venstresiden
Ideologi: Arabisk-nasjonalistisk, sosialdemokratisk.
Kampsaker: Vil løsrive statens lovgivning fra påvirkningen fra jødedommen. Israel må trekke seg tilbake til “den grønne linje”. Kjemper for en palestinsk stat og imot at Israel skal defineres som en jødisk stat.

Den nasjonaldemokratiske allianse (Balad) er et av Israels største arabiske partier. Partiet er ledet av Jamal Zahalka, som kjemper for at Israels lovgivning i større grad skal være løsrevet fra jødisk tro, og at de israelske araberne skal få avlegge verneplikt. Men det er utenrikspolitikken som er det viktigste for partiet. De arabiske flyktningene fra 1948 må få vende tilbake og Israel må trekke seg tilbake til grensene fra 1967, mener de. Bare slik kan man få fred og skape en palestinsk stat. Partiet fikk to mandater i Knesset ved valget i 1999, og tre ved valgene i 2003, 2006 og 2009.

En hovedkilde til opplysningene på denne siden er Jewish Virtual Library og Wikipedia.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag