Habayit Hayehudi (tidligere Nasjonalreligiøst parti)

Partileder: Daniel Herscowitz Stiftet: 1956 Antall Knesset-medlemmer etter valget i 2009: 3 Politisk plassering: Ytre-høyre Ideologisk grunnlag: Religiøszionistisk, moderne ortodoksjødisk. Kampsaker: At Israels nasjonale lov skal samsvare med halacha (jødisk lov) Nasjonal religiøst parti (NRP) ble stiftet i 1956, etter sammenslåing av partigrupper fra Mizrachi, Ha-poel Mizrachi og andre religiøse zionister. NRP, eller Mafdal som […]

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Partileder: Daniel Herscowitz

Stiftet: 1956
Antall Knesset-medlemmer etter valget i 2009: 3
Politisk plassering: Ytre-høyre
Ideologisk grunnlag: Religiøszionistisk, moderne ortodoksjødisk.
Kampsaker: At Israels nasjonale lov skal samsvare med halacha (jødisk lov)

Nasjonal religiøst parti (NRP) ble stiftet i 1956, etter sammenslåing av partigrupper fra Mizrachi, Ha-poel Mizrachi og andre religiøse zionister. NRP, eller Mafdal som det kalles i Israel, kjemper for å gjøre Israels lovverk mer og mer samsvarende med jødisk lov, og er imot skille av politikk og religion. Religiøse jøder kan i stor grad takke NRP for at de kan sende sine barn på statlig betalte religiøse skoler, etableringen av religiøse domstoler og for at hæren og tilstelninger fra regjeringshold, utelukkende serverer kosher-mat. Partiet fikk konsekvent rundt ti mandater i Knesset frem til 1981, da nye religiøse partier begynte å kjempe for stemmene til samme velgergruppe.

Før Knesset-valget 28. mars 2006 har NRP gått sammen med National Union om å danne valgliste.

Høsten 2008 skiftet Nasjonalreligiøst parti navn til Habayit Hayehudi, som betyr Jødisk hjem på norsk.

Til Knesset-valget 10. februar 2009 stilte Habayit Hayehudi en egen liste uavhengig av National Union.

Les mer:
Klikk her for å søke på Porten til Midtøstens artikler om “NRP”.

En hovedkilde til opplysningene på denne siden er Jewish Virtual Library og Wikipedia.

 

Forrige artikkelNational Union
Neste artikkelLikud
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no