National Union

Partileder: Ya’akov Katz Stiftet: 1999 Antallet Knesset-medlemmer etter valget i 2009: 4 (7 i 2006) Politisk plassering: Ytre-høyre Ideologisk grunnlag: Zionistisk, nasjonalistisk, ultraortodoks, økonomipolitisk konservatistisk. Kampsaker: Kjemper for religiøse jøders rettigheter og å bevare Israel som et jødisk hjemland. Er imot å avgi landområder til palestinerne. Nasjonal Union (HaIchud HaLeumi) ble stiftet i 1999. Det […]

Partileder: Ya’akov Katz

Stiftet: 1999
Antallet Knesset-medlemmer etter valget i 2009: 4 (7 i 2006)
Politisk plassering: Ytre-høyre
Ideologisk grunnlag: Zionistisk, nasjonalistisk, ultraortodoks, økonomipolitisk konservatistisk.
Kampsaker: Kjemper for religiøse jøders rettigheter og å bevare Israel som et jødisk hjemland. Er imot å avgi landområder til palestinerne.

Nasjonal Union (HaIchud HaLeumi) ble stiftet i 1999. Det er et fløyparti på høyresiden, og var i begynnelsen en sammenslåing av tre mindre religiøse partier: Herut, Moledet og Tekuma. Ved valget i 1999 var det direktevalg på statsminister i Israel, og partileder Ze’ev Binyamin Begin stilte som kandidat. Likevel valgte han å trekke seg bare et par uker før valget. Som følge av et dårlig valgresultat, som skaffet partiet fire plasser i Knesset, valgte Begin også å trekke seg som partileder.
I år 2000 ble også Israel Beytenu en del av partikoalisjonen. Ved årsskiftet 2002-03 ble også Moledet og Tekuma med i Nasjonal Union. Ved valget i 2003 oppnådde partiet sju seter i den israelske nasjonalforsamlingen. Partiprogrammet understreker viktigheten av at Israel er et jødisk hjemland, og har både religiøse og ikke-religiøse i sine rekker. De nekter å være med på fredsforhandlinger med palestinerne, i følge partiprogrammet.

Før Knesset-valget 28. mars 2006 har National Union gått sammen med NRP om å danne valgliste.

Til Knesset-valget 10. februar 2009 stilte Habayit Hayehudi, tidligere NRP, en egen liste uavhengig av National Union. NU oppnådde 4 representanter i Knesset.

En hovedkilde til opplysningene på denne siden er Jewish Virtual Library.

 

Forrige artikkelShas
Neste artikkelHabayit Hayehudi (tidligere Nasjonalreligiøst parti)
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no