Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

KADIMA ETTER VALGET

På denne siden samler vi nyhetsnotiser om Kadima i etterkant av Knesset-valget 2006

Ehud Olmert og Benita Ferrero-Waldner.

EUROPA:
Gratulerer Kadima med valget
Europeiske ledere anmoder Kadima til å gjenoppta forhandlingene med palestinerne, etter valgresultatet i Israel ble klart onsdag.
Storbritannias statsminister Tony Blair ringte fungerende statsminister Ehud Olmert for å gratulere ham med valget. Kadimas seier «endrer situasjonen i israelsk politikk», uttrykte han.
– Jeg ser frem til å møte ham snart og diskutere hans planer for å bringe fredsprosessen fremover, sa Blair.
EUs utenrikskommisær Benita Ferrero-Waldner, sier unionen «ser frem til å arbeide med» Israels nye regjering.
– Sett i sammenheng med det nylige palestinske valget, vil valget i Israel ha en stor innflytelse på mulighetene til å bevege seg fremover mot en fredelig løsning på den israelsk-palestinske konflikt, sa Ferrero-Waldner i sin uttalelse.
Frankrikes utenriksminister Philippe Douste-Blazy uttrykte at valgresultatet var «gode nyheter for freden» i regionen.
– Vi må arbeide mot en økonomisk utvikling på Gaza-stripen og Vestbredden, fordi det ville være en stor politisk feil å la være. Om det ikke kommer noen plan for de 50-100 prosent unge palestinerne som er arbeidsledige i Gaza, vil det aldri, aldri bli fred, la han til.
EHUD OLMERT:
– Vi er klar til å gjøre kompromiss
Selv om Kadima blir det største partiet i Knesset, er ikke fungerende statsminister Ehud Olmert helt fornøyd med valgutfallet, skriver Yedioth Aharonoth.
– Dette er en stor seier for dem som plasserte tilbaketrekningen fremfor folket, fremfor dem som søkte å se på valget som en fornektelse av tilbaketrekningen. Jeg er fornøyd med resultatet, selv om vi kunne ha fått flere [stemmer], sa Olmert på partiets valgvake.
– Jeg er stolt av at partiet skapt av Ariel Sharon lyktes med å vise seg som et ekte sentrumsparti, som det israelske folket søker etter, uttrykte han.
Den lave valgdeltakelsen på 63,2 prosent, har i følge ekspertene kommet de små partiene til gode. Delvis skylder partiet på dette, når de skal forklare Kadimas resultat.
– Vi gjorde vårt beste. Noen ganger var det ikke enkelt. De vanskelige resultatene er et resultat av en lav valgdeltakelse. Den israelske befolkningen bestemte utvetydig klart i dag, at de ønsker en ny regjering, uttalte en talsmann etter å ha mottatt valgdagsmålingene.

Åpner for endringer
Partileder Olmert henvendte seg også til PA-formann Mahmoud Abbas i sin tale natt til onsdag, og ba ham om å ta del i forhandlinger rundt Israels endelige grenser. Men dersom ikke palestinerne vil være med å forme sin egen fremtid, vil Israel gjøre ensidige tiltak, forsikret han.
– Vi er klare til å kompromisse, til å gi bort deler av vårt elskede land Israel og evakuere, under stor smerte, jøder som lever der, for å kunne skape forhold som vil gjøre det mulig å oppfylle din [Abbas’] drøm og leve side om side med oss, gjorde Olmert klart.
– Om palestinerne er smarte nok til å handle, vil vi i nærmeste fremtid sitte sammen ved forhandlingsbordet for å skape en ny fremtid. Om de ikke vil, må Israel ta sin skjebne i egne hender. Det er tid for å handle, la han til.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart