ANALYSER

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

DAVID HOROVITZ:
– Ariel Sharon ble rettferdiggjort
Ved valget i 2003 hadde Likud en formiddabel fremgang med Ariel Sharon som statministerkandidat – fra 19 til 38 mandater. Sharon forklarte dette med sin pragmatisme, sin villighet til å gjøre “smertefulle kompromiss” i solid allianse med Bush-administrasjonen.
Benjamin Netanyahu, på sin side, insisterte på det motsatte. Velgerne hadde støttet Likud på grunn av partiets tradisjonelle motstand mot en palestinsk statsdannelse, hevdet han.
Slik oppsummerer Jerusalem Posts sjefsredaktør David Horovitz de to motstridende synspunktene, og konkluderer:
– Valgresultatet i 2006 rettferdiggjør Sharon. Han brøt ikke bare med Likud. Han ødela Likud.
Samtidig er valgresultatet et bitende avvisning av Netanyahu – både som politiker og hans ideologi. Til tross for Netanyahus advarsler, har velgerne forsvunnet til Kadima, til Israel Beiteinu, Pensjonistpartiet – ja til og med til Arbeiderpartiet.
– Det sier mye at Likud-velgerne ikke gikk til NU-NRP-alliansen i særlig grad. Høyresiden med Likud og NU-NRP har bare fått en av seks mandater i Knesset, påpeker Horovitz.
Selv om Kadima har gjort det langt dårligere enn de sannsynligvis ville gjort med Ariel Sharon som leder, kan Ehud Olmert fritt velge i mange partier som er interessert i å være med i hans koalisjon, skriver Horovitz.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelMener jødene overdriver Holocaust
Neste artikkelPensjonistpartiet etter valget
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.