– Høyresiden vant en klar seier

Likud-leder Benjamin Netanyahu sier han vil begynne regjeringsforhandlingene allerede i dag.

– Jeg har snakket med partiledere, og vi har blitt enige om å starte regjeringsforhandlinger, sa Netanyahu natt til onsdag.

– Det israelske folk har sagt sin klare mening – den nasjonale blokk, ledet av Likud, vant en klar seier, la Netanyahu til.

Knesset-valget har gitt en klar høyredreining, først og fremst fordi Likud styrker seg fra 12 mandater i 2006 til 27 mandater ved gårsdagens valg.

– Vi har mer enn doblet vår mandatstyrke i Knesset og vokst mer enn noe annet parti, understreker Netanyahu.

Liebermans rolle
Israel Beiteinu ble det tredje største partiet ved Knesset-valget tirsdag. Med 15 mandater i ryggen spiller partileder Avigdor Lieberman en avgjørende rolle i det politiske spillet om hvem som får oppdrag i å danne regjering – Kadimas Tzipi Livni eller Likuds Benjamin Netanyahu.

– Det er sant at Tzipi Livni vant en overraskende seier. Men det som er viktigere, er at høyresiden vant et klart flertall…. Vi ønsker en høyreorientert regjering. Det er vårt ønske og vi skjuler det ikke, sa Lieberman valgnatten.

Både Netanyahu og Livni ringte til Lieberman tirsdag kveld og ba om hans støtte.

Lieberman har samarbeidet tett både med Likud og Kadima tidligere. Da Netanyahu var statsminister fra 1996 til 1999 var Lieberman sjef på statsministerens kontor. Lieberman har også vært med som visestatsminister i Ehud Olmerts regjering.

Relaterte artikler:
Israelerne går til høyre etter langvarig terror og fiendtlige tirader
Netanyahus valgløfter

Forrige artikkelSkip med “nødhjelp” var nesten tomt
Neste artikkelVenter spent på de siste stemmene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.