En jødisk stat

Utenriksminister Avigdor Lieberman og hans parti Yisrael Beiteinu forlanger at israelske arabere som vil ha fulle rettigheter, skal godta Israel som en jødisk stat.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Mange har kommet med spydige bemerkninger til hva vel det kan bety. (Få av disse har noen kommentar til at de fleste arabiske land definerer seg som muslimske, og grunnlovforslaget for en framtidig palestinsk stat gjør det samme.)

Men hva betyr det at Israel er en jødisk stat? Hva vil Lieberman at araberne skal godta?

Det er først og fremst to punkter:

De må godta at staten Israel skal ha jødisk flertall. Det betyr at de ikke krever en “rett til å vende tilbake” som ingen andre flyktninger fra 1940-åra har.

De må godta at alle verdens jøder har rett til å bosette seg i Israel. Det som gir jødene denne retten, er først og fremst at de er blitt og blir behandlet som fremmede og til dels uønskede selv i land hvor de har bodd i lenge, kanskje i århundrer. Det gjelder ikke minst samtlige arabiske land. Og det gjelder Europa tradisjonelt, og nå mer og mer etter som det blir mer og mer muslimsk.

Om det er klokt å kreve dette på den måten Lieberman foreslår, skal jeg ikke si noe om. Men det er i hvert fall disse to punktene det først og fremst er tale om.

Her er litt om hva jødene i Vesten er tiltenkt, gjengitt fra palestinsk TV (se begge innslagene i sammenheng).

– Snart vil Roma bli erobret av islam

– Oppstandelsen kommer ikke før muslimene dreper jødene

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise