Ha’atzmaut

Partileder: Ehud Barak Stiftet: 2011 Antall Knesset-medlemmer: 5 Politisk plassering: Sentrum Ideologisk grunnlag: Zionistisk, sentristisk. I januar 2011 brøt tidligere Ap-leder Ehud Barak ut av partiet, sammen med fire andre Knesset-medlemmer. Fire av de fem ble også ministre i statsmister Benjamin Netanyahus (Likud) regjering. Dette var ministerposter som ble ledige, da Ap trakk seg fra regjeringen etter partisplittelsen. Bruddet med Ap kom på grunn av stor misnøye innad i partiet, både med Ehud Barak personlig og hans tro på at Netanyahus andre regjering kan skape fred med palestinerne.  

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Partileder: Ehud Barak

Stiftet: 2011
Antall Knesset-medlemmer: 5
Politisk plassering: Sentrum
Ideologisk grunnlag: Zionistisk, sentristisk.

I januar 2011 brøt tidligere Ap-leder Ehud Barak ut av partiet, sammen med fire andre Knesset-medlemmer. Fire av de fem ble også ministre i statsmister Benjamin Netanyahus (Likud) regjering. Dette var ministerposter som ble ledige, da Ap trakk seg fra regjeringen etter partisplittelsen.

Bruddet med Ap kom på grunn av stor misnøye innad i partiet, både med Ehud Barak personlig og hans tro på at Netanyahus andre regjering kan skape fred med palestinerne.

 


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise