Hadash

Partileder: Muhammed Barakeh Stiftet: 1977 Antall Knesset-medlemmer etter valget i 2009: 4 Politisk plassering: Ytre-venstre Ideologisk grunnlag: Kommunistisk, sosialistisk. Er et felles parti for både jøder og arabere på venstresiden. Kampsaker: Står i arabiske israeleres tjeneste og kjemper for deres rettigheter. Miljø er en viktig sak. Aktiv i sosiale spørsmål. Holdning til palestinerne: Imot bosetningene. Vil at Israel skal trekke seg ut av alle områdene som ble erobret i 1967. Avviser Israel som en jødisk stat. Hadash er et felles jødisk og arabisk prosjekt på israelsk venstreside. Det ble til da en rekke venstreorienterte partier slo seg sammen i 1977. Hadash er et marxistisk, ikke-zionistisk parti som er motstandere av nasjonalisme. I 2009 gikk de til valg på en politisk plattform som blant annet ønsket å skape fred i Midtøsten, beskytte arbeideres rettigheter, videreutvikle Israels sosiale tjenester, likestilling, miljø og kamp for demokratiske rettigheter for alle.  
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Partileder: Muhammed Barakeh

Stiftet: 1977
Antall Knesset-medlemmer etter valget i 2009: 4
Politisk plassering: Ytre-venstre
Ideologisk grunnlag: Kommunistisk, sosialistisk. Er et felles parti for både jøder og arabere på venstresiden.
Kampsaker: Står i arabiske israeleres tjeneste og kjemper for deres rettigheter. Miljø er en viktig sak. Aktiv i sosiale spørsmål.
Holdning til palestinerne: Imot bosetningene. Vil at Israel skal trekke seg ut av alle områdene som ble erobret i 1967. Avviser Israel som en jødisk stat.

Hadash er et felles jødisk og arabisk prosjekt på israelsk venstreside. Det ble til da en rekke venstreorienterte partier slo seg sammen i 1977. Hadash er et marxistisk, ikke-zionistisk parti som er motstandere av nasjonalisme.

I 2009 gikk de til valg på en politisk plattform som blant annet ønsket å skape fred i Midtøsten, beskytte arbeideres rettigheter, videreutvikle Israels sosiale tjenester, likestilling, miljø og kamp for demokratiske rettigheter for alle.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise