Hadash

Partileder: Muhammed Barakeh Stiftet: 1977 Antall Knesset-medlemmer etter valget i 2009: 4 Politisk plassering: Ytre-venstre Ideologisk grunnlag: Kommunistisk, sosialistisk. Er et felles parti for både jøder og arabere på venstresiden. Kampsaker: Står i arabiske israeleres tjeneste og kjemper for deres rettigheter. Miljø er en viktig sak. Aktiv i sosiale spørsmål. Holdning til palestinerne: Imot bosetningene. Vil at Israel skal trekke seg ut av alle områdene som ble erobret i 1967. Avviser Israel som en jødisk stat. Hadash er et felles jødisk og arabisk prosjekt på israelsk venstreside. Det ble til da en rekke venstreorienterte partier slo seg sammen i 1977. Hadash er et marxistisk, ikke-zionistisk parti som er motstandere av nasjonalisme. I 2009 gikk de til valg på en politisk plattform som blant annet ønsket å skape fred i Midtøsten, beskytte arbeideres rettigheter, videreutvikle Israels sosiale tjenester, likestilling, miljø og kamp for demokratiske rettigheter for alle.  

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Partileder: Muhammed Barakeh

Stiftet: 1977
Antall Knesset-medlemmer etter valget i 2009: 4
Politisk plassering: Ytre-venstre
Ideologisk grunnlag: Kommunistisk, sosialistisk. Er et felles parti for både jøder og arabere på venstresiden.
Kampsaker: Står i arabiske israeleres tjeneste og kjemper for deres rettigheter. Miljø er en viktig sak. Aktiv i sosiale spørsmål.
Holdning til palestinerne: Imot bosetningene. Vil at Israel skal trekke seg ut av alle områdene som ble erobret i 1967. Avviser Israel som en jødisk stat.

Hadash er et felles jødisk og arabisk prosjekt på israelsk venstreside. Det ble til da en rekke venstreorienterte partier slo seg sammen i 1977. Hadash er et marxistisk, ikke-zionistisk parti som er motstandere av nasjonalisme.

I 2009 gikk de til valg på en politisk plattform som blant annet ønsket å skape fred i Midtøsten, beskytte arbeideres rettigheter, videreutvikle Israels sosiale tjenester, likestilling, miljø og kamp for demokratiske rettigheter for alle.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise